wapen, gun

Taakstraf voor gewapende overval op Belgische carwash

Een 35-jarige man uit het Belgische Tienen is veroordeeld tot een werkstraf van 300 uur voor een gewapende overval op een carwash in zijn woonplaats. Voert hij zijn straf niet goed uit, dan moet hij alsnog twee jaar de cel in. 

Op 3 mei ging Steven G. op klaarlichte dag naar een wasgelegenheid aan de Sint-Truidensesteenweg. Met een wapen in zijn hand wachtte hij volgens Het Laatste Nieuws tot de geldlades werden leeg gemaakt. Een medewerker werd gedwongen om de muntstukken ter waarde van 685 euro en de betaalmuntjes af te geven aan de dader.

Film

De wasgelegenheid in kwestie beschikte over beveiligingscamera’s en zodoende werd het hele voorval vastgelegd. De politie deed vervolgens een inval in de woning van de verdachte waarbij de buit werd gevonden. In eerste instantie beriep de verdachte zich op zijn zwijgrecht maar uiteindelijk bekende hij toch. Tot de zaak zat hij in voorlopige hechtenis, G. vroeg om een werkstraf en kreeg deze ook opgelegd.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.