Carwash, Washtec

ICA publiceert resultaten van onderzoek naar waterverbruik

Carwash, Washtec

De International Carwash Association (ICA) heeft in een nieuwe studie het waterverbruik bij wasstraten en roll-overs onderzocht. De studie geeft onder meer een actueel overzicht van het verbruik, de verdamping en het hergebruik van water bij professionele carwashes. Volgens de ICA is er sinds 2002 – de eerste keer dat de studie uitgevoerd werd – een aanzienlijke waterreductie gerealiseerd.

De stappen die afgelopen jaren zijn gezet – ook in technisch opzicht – dragen er niet alleen aan bij dat de carwash-eigenaren en -ondernemers geld besparen, ze zorgen er ook voor dat de carwashes voldoen aan gestelde regels. Bovendien is het verbruik flink afgenomen, de impact op het milieu valt daardoor lager uit. De aanscherping van de eisen wat betreft het waterverbruik, heeft ervoor gezorgd dat de inzet van recyclesystemen is gestimuleerd. In het onderzoek, dat werd uitgevoerd in de zomer van vorig jaar, zijn in totaal zes carwashes in Californië meegenomen. Deze locaties hebben hun gegevens gedeeld met de onderzoekers. Meer informatie over de studie is hier te vinden.

Carwash Show Europe

De International Carwash Association is partner van CarwashPro, samen organiseren ze de Carwash Show Europe op 18 en 19 september 2019. Het evenement vindt plaats in de Kromhouthal, een oude fabriekshal aan de overkant van het water van het Centraal Station in Amsterdam.

Lees ook: CarwashPro maakt toekomstplannen bekend op borrel voor industrie

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.