politie, belgie, carwash, vlas

Carwash nabij kerkhof gesloten na overtreden regels

Actie; de nieuwe regelgeving omtrent wasgelegenheden in België blijkt zijn vruchten af te werpen. ‘Het plan eerlijkere concurrentie’ in combinatie met het verhogen van de controles zorgt ervoor dat carwashes die zich niet aan de regels houden gesloten worden. Zondag was het de beurt aan Carwash Shanin aan de Dendermondsesteenweg in het Belgische Willebroek.

Een wasgelegenheid vlakbij een kerkhof werd hier rond half vijf in de middag door de politie verzegeld. Volgens Het Laatste Nieuws heeft de burgemeester van het Belgische stadje in de carwash een vorm van zwartwerken vastgesteld. Hij stelt dan ook dat de geldende regels voor ondernemers op iedereen van toepassing zijn en dat er zeker gevolgen zijn aan het overtreden van de regels.

Klachten

In het verleden zou de wasgelegenheid al vaker voor klachten hebben gezorgd. Eén van de klachten die over Carwash Shanin binnenkwamen was het veroorzaken van geluidsoverlast. Tijdens een uitvaart op het nabij gelegen kerkhof zou veel overlast zijn geweest. Daarnaast zou de uitbater zaken hebben geplaatst op het openbaar domein, iets dat ook verboden is.

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.