Brandweer

Wasgelegenheid in Marbella opgeblazen in vermoedelijke drugsoorlog

Bron: Brandweer Nederland

Twee explosies vonden in de vroege morgen van 11 oktober plaats in de Spaanse stad Marbella. De politie is bang dat het gaat om een bendeoorlog die in het openbaar wordt uitgevochten. Eén van de getroffen plekken is een lokale carwash op een industriegebied bij de stad. Bij de explosie raakte niemand gewond, de ravage is echter enorm.

De eerste ontploffing vond plaats bij een huis in een ommuurde wijk. Het zou gaan om de woning van de eigenaar van de carwash welke iets later aan de beurt was. Beide panden zijn enorm beschadigd, maar niemand raakte gewond. De politie denkt volgens Mail Online dat de ‘aanslagen’ iets te maken hebben met een kidnapping en een moord in Estepona eerder in de maand.

Explosies

Om half 1 ’s nachts was er eerst een explosie bij een villa. Daarbij raakte de voorgevel zwaar beschadigd, daarnaast vloog een auto in de brand. Niet veel later ontstond een grote brand, ook het gevolg van een explosie. Hierbij vlogen de ramen en deur uit een carwash. Daarnaast stonden vijf loodsen in de nabije omgeving van de carwash in de brand en raakte meer dan 12 auto’s beschadigd.

De wasgelegenheid was van dezelfde eigenaar als de eerder aangevallen villa. De gebeurtenissen zouden volgens de politie verband houden met elkaar. Daarnaast zijn er eerdere evenementen die tot de recente gebeurtenissen geleid zouden kunnen hebben. Eerder deze week werd een Nederlander aangehouden die elders in de stad een explosief zou hebben geplaatst.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.