Bron politie Hoefkade

Politie laat jonge overtreder auto’s poetsen op bureau

De politie van bureau Hoefkade in Den Haag had afgelopen weekend een bijzondere straf in petto voor een jonge overtreder. De 16-jarige jongen werd betrapt op het rijden op een scootertje zonder rijbewijs in de Herman Costerstraat in Den Haag. Omdat hij nog niet eerder de fout was ingegaan besloot de politie hem een alternatieve straf te geven. Hij kon politieauto’s gaan poetsen op het bureau.

De jonge kerel was volgens het AD stiekem gaan rijden op de brommer van zijn vader toen hij werd betrapt door een politieagent. Hij bekende gelijk schuld en gaf aan dit niet te mogen. Na een gesprek tussen de agent en de vader met zijn zoon werd besloten geen bekeuring uit te schrijven. Om de overtreding niet geheel onbestraft te laten kreeg hij een afwijkende straf: de politieauto’s schoonmaken op bureau Hoefkade.

PVV

Niet iedereen kon de alternatieve straf waarderen. De politie kreeg via sociale media vooral veel positieve reacties. De lokale fractie van de PVV was minder positief en stelde vragen aan het stadsbestuur. De straf zou volgens hen niet in verhouding staan tot de overtreding en zou ondermijnend werken. Volgens hen wordt de politie al niet zo serieus genomen in de Haagse Schilderswijk.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.