Mesa Coatings plaatst binnen een dag nieuwe vloer bij iClean Naarden

All-in servicepunt iClean Naarden was toe aan een nieuwe vloer voor hun drukbezochte wasstraat. Een harde eis was dat die te plaatsen vloer binnen een dag gelegd moest worden, wat een grote uitdaging was voor veel partijen. Mesa Coatings uit Bladel garandeerde deze klus te kunnen klaren en hield woord. Manager Max Klaassen blikt terug op het proces en vertelt hoe hij tot de keuze voor het Brabantse coatingbedrijf kwam.

iClean Naarden biedt naast een wasstraat meerdere diensten aan zoals schadeherstel en de mogelijkheid om auto’s te stofzuigen, matten te wassen en de ruitenvloeistof bij te vullen. Het aanbieden van dit scala aan mogelijkheden vat het bedrijf dan ook samen onder de noemer ‘all-in service’. Toen Klaassen merkte dat de vloer van de wasstraten aan vervanging toe was, ging hij op zoek naar een partij die secuur en snel kon werken.

“We zijn inmiddels vier jaar actief met deze carwash. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) staat hoog in het vaandel en daarom willen we een statement maken door voor een sterke vloer te kiezen en onze klanten zo goed en vlug mogelijk te bedienen”, verduidelijkt de manager.

Stroefheid

Omdat er dagelijks veel wassingen plaatsvonden, konden Klaassen en zijn team het zich niet veroorloven om een paar dagen te sluiten, omdat er een nieuwe vloer geplaatst moest worden. Daarnaast was alleen het beste van het beste goed genoeg voor het team. “De eisen die we aan een nieuwe vloer stelden waren hoog. De nieuwe vloer moest sneldrogend, stroef en duurzaam zijn.”

Stroefheid was een cruciaal punt, omdat er dagelijks gewassen wordt en er veel water vrijkomt bij deze wasbeurten. “We willen uiteraard niet dat onze klanten uitglijden, omdat de vloer te glad is. Tegelijkertijd moest de nieuwe vloer snel geplaatst worden, omdat we onze klanten niet wilden teleurstellen. Veel leveranciers konden deze wensen niet waarmaken, terwijl dit voor ons harde eisen waren. Uiteindelijk zijn we bij Mesa Coatings terechtgekomen”, zegt Klaassen.

Mesa Coatings

Mesa Coatings is gespecialiseerd in de plaatsing van coatingvloeren en wanden voor verschillende industrieën. Wasstraten en -plaatsen voorzien van coatings behoort tot de core business van het bedrijf. Op plekken waar veel met water gewerkt wordt, is het zaak om wandcoatings te plaatsen en een veilige antislip vloer te installeren. Het Brabantse bedrijf levert naadloze, chemisch bestendige en waterdichte vloer- en wandcoatings. Tevens kenmerken deze vloeren zich door hun slijt- en krasbestendigheid en hoge mechanische belastbaarheid.

De carwash is uiteindelijk een dag dicht geweest. “Zondagavond sloten we en op maandagavond waren de werkzaamheden afgerond. Op maandagochtend werd de oude vloer geschuurd, waarna de Mesa-Con 6000 troffelvloer werd geplaatst. Na het gereedkomen van de werkzaamheden was de vloer twee uur later volledig uitgehard en klaar voor gebruik. De dag erna was de wasstraat weer volop in bedrijf”, stelt Klaassen. “We hebben onze klanten veertien dagen van tevoren op de hoogte gesteld van de sluiting. Via al onze social media kanalen deelden we het bericht dat we een dag gingen sluiten.”

Garantie

iClean Naarden heeft naar veel aanbieders gekeken, maar geen enkele kwam volgens de manager in de buurt van Mesa Coatings. “Het feit dat zij ons konden garanderen dat we niet langer dan een dag hoefden te sluiten, gaf de doorslag.” Het is inmiddels drie weken geleden dat de vloer geplaatst werd en Klaassen is erg tevreden over het eindresultaat: “Ook het team is zeer te spreken over het werk van Mesa Coatings en de stroefheid van de vloer, waardoor glijpartijen tot het verleden behoren. Daarnaast ziet de vloer er ook nog eens mooi uit.”

Na de succesvolle plaatsing van de vloer heeft iClean Naarden meerdere plannen voor de toekomst. Zo moet in de nabije toekomst de aanrijroute worden aangepakt: “Het is de bedoeling dat deze beter gevisualiseerd wordt. Dan denk ik aan een visuele baan die aangeeft welke rijrichting je moet volgen als je je auto wilt wassen.” Er zijn dus al volop ideeën voor meerdere renovatieprojecten waar Mesa Coatings mee aan de slag kan. Mits het weer het toelaat. “Als het beter weer wordt, willen we de voorbaan aanpakken. Het moet droog en windstil zijn, omdat we geen bladeren in de coating willen hebben. Waarschijnlijk wordt de voorbaan in het voorjaar aangepakt”, stelt de manager.

Viervoeters

Een ander punt waarmee iClean Naarden zichzelf op de kaart zet, is de iClean Dogwash. Naast auto’s kunnen ook viervoeters gewassen worden. Dit concept spreekt zeer tot de verbeelding, stelt Klaassen: “Sinds de dag waarop we dit concept introduceerden, loopt het goed. Dagelijks gebruiken meerdere mensen deze service. Je kunt het eigenlijk beschouwen als een soort wellness voor honden. De dieren worden schoongemaakt met warm water en ingezeept met diervriendelijke shampoo. Na afloop krijgt man’s beste vriend een hondenkoekje mee.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.