Medewerker geëlektrocuteerd in Keniaanse carwash

Een carwashmedewerker van middelbare leeftijd werd afgelopen vrijdag geëlektrocuteerd door een installatie in een wasgelegenheid. Het voorval speelde zich af in Mwingi, de hoofdstad van het gelijknamige district in Kenia. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De man heeft vermoedelijk een ongeautoriseerde elektrische verbinding gemaakt, waardoor de installatie in de wasstraat de elektrocutie veroorzaakte. Het regenachtige weer verergerde de situatie. Dickson Kyalo, eigenaar van de wasstraat, betreurt het ongeval. “Deze man werkte al enige tijd voor mij. Ik zat thuis toen in het telefoontje kreeg dat een van mijn werknemers geëlektrocuteerd was. Vervolgens ben ik meteen naar de zaak gegaan om te ontdekken dat hij al gestorven was.”

Ongeautoriseerde elektrische verbindingen

De lokale politie onder leiding van John Nyamu gaat het ongeval verder onderzoeken. Het lichaam is naar het mortuarium vervoerd. “Ik ben op de hoogte van het voorval en laat mijn team de zaak onderzoeken, zodat we precies weten wat er gebeurd is”, liet Nyamu Daily Nation weten. Hij wijst inwoners tevens op de gevaren van het maken van ongeautoriseerde elektrische verbindingen.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.