Handcarwashmedewerker zonder rijbewijs rijdt fietser aan in Assebroek

Een medewerker van Euro Hand Car Wash in het Belgische Assebroek veroorzaakte vorig jaar een ongeluk waarbij hij een fietser aanreed. Dat is al vervelend genoeg, maar het feit dat de werknemer geen rijbewijs had en in opdracht van zijn baas in de auto stapte maakte de situatie nog erger. De politierechtbank in Brugge legde zowel de werknemer als werkgever afgelopen dinsdag hoge geldboetes op.

Het voorval vond 16 april 2018 plaats. De man van Afghaanse origine was in de middag bij de wasgelegenheid langs de Astridwerk aan het werk. Toen hem werd gevraagd om de auto van een klant binnen te rijden, aarzelde de man geen moment hoewel hij niet over een rijbewijs beschikte. De baas van de medewerker was daarvan op de hoogte.

Boete

De werknemer reed amper een halve meter op de openbare weg, maar slaagde er toch in om een fietser die op het fietspad voorbijreed aan te rijden. Voor de politierechter was dat reden genoeg om een boete van 2.000 euro op te leggen, waarvan hij 600 euro effectief moet betalen. Ook de eigenaar van de wasgelegenheid moest zich voor de rechter verantwoorden. Hoewel hij wist dat de man geen rijbewijs had, gaf hij hem toch de opdracht om in de auto te stappen. De werkgever moet een geldsom van 1.600 euro ophoesten, waarvan de helft met uitstel.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.