Opvliegende gast bij Canadese wasgelegenheid

Een wasgelegenheid bij een Shell-tankstation in het Canadese Winnipeg heeft te maken met een wel heel opvliegende gast. Dat opvliegend mag letterlijk genomen worden, want er bivakkeert namelijk al weken een gans op het terrein bij de carwash. Ondanks het winterweer heeft de vogel het goed naar zijn zin en weet hij uit handen te blijven van vrijwilligers die het dier een veiliger onderkomen willen bieden.

De gans is gewond aan een vleugel en kan niet ver vliegen. De reden dat de gans zo gesetteld is bij de carwash is omdat het gebouw voor verwarming zorgt tijdens de barre vrieskou. Het dier bivakkeert bij de uitgang van het gebouw, drinkt uit waterplassen en profiteert van warme lucht als auto’s uit de carwash rijden. Omwonenden hebben het beest ook in hun hart gesloten en voeren het met brood en sla.

Beeld: The Canadian Press/John Woods

Ondanks zijn gewonde vleugel slaagt het beest er telkens in om uit handen van de vrijwilligers te blijven. De gans kan net genoeg vaart maken om de kort de lucht in te gaan en ontsnapt op die manier aan zijn belagers. Tot nu toe is de gans nog steeds vogelvrij.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.