Arrestatie, Politie,

Confine Project bindt strijd met malafide handcarwashes aan

De Belgische Beroepsvereniging Reiniging Voertuigen (BBRV) is betrokken bij het Europese Project ‘Confine’. Dit project richt zich op mensensmokkel en moderne slavernij in Europa met een focus op België en Nederland. Ook malafide handcarwashes worden hierin meegenomen en besproken.

Belgische handcarwashes komen regelmatig op een verkeerde manier in het nieuws. Werknemers van malafide wasgelegenheden worden uitgebuit, werken in erbarmelijke omstandigheden en veiligheid heeft geen hoge prioriteit in dit soort werkomgevingen.

En van de actiepunten van BBRV is om deze praktijken te stoppen. Door de betrokkenheid bij ‘Confine’, kan de branchevereniging zijn praktische ervaringen delen met meerdere partijen en nog meer bereiken. ‘Confine’ is gestart op 1 januari 2017 en wordt dit jaar verder uitgebouwd om gemeenten en steden te informeren over de mogelijkheden en handvatten die zij kunnen gebruiken om illegale praktijken in hun stad of dorp te stoppen. De focus van de partners in ‘Confine’ ligt in de aanpak op bestuurlijk niveau.

Het doel is om tools te geven, waarmee gemeenten en steden signalen van mensenhandel tijdig kunnen signaleren en daarop kunnen anticiperen. Daarvoor wordt een handleiding met bestuurlijke instrumenten opgesteld. Daarnaast vindt onderzoek naar informatie uitwisseling plaats waarin wordt gekeken hoe landen elkaar kunnen helpen op dit vlak.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.