Extreme vrieskou geen belemmering voor Noorse self-carwash van DiBO

In het Noorse Hunndalen heeft DiBO recentelijk een nieuwe self-carwash geopend. Bij deze wasgelegenheid kan contactloos betaald worden en gekozen worden uit zeven wasprogramma’s. Opmerkelijk detail is dat deze wasgelegenheid met extreme weersomstandigheden te maken heeft en moeiteloos met temperaturen onder het vriespunt zijn diensten verleent.

Dankzij een gesloten vorstbeveiligingssysteem per box kan er namelijk ook bij vriestemperaturen gewassen worden. Bovendien werden de wasplaatsen voorzien van vloerverwarming, zodat de wasplaatsen ijsvrij blijven.

In Hunndalen is de NEW 2000 self-carwash geïnstalleerd. Dit systeem is voorzien van een D-4 bediening in de steunkolommen van het gebouw. Het gebouw en de technische installatie werden geleverd door DiBO en ter plaatse geïnstalleerd door het Noorse Holta & Håland.

Vorstbeveiliging

Het gesloten vorstbeveiligingssysteem met temperatuursensor geeft aan wanneer de buitentemperatuur onder 2°C daalt. Dan start het systeem de pomp op die voor een continue waterdoorstroom zorgt in de lansen. Dit water wordt vervolgens opgevangen en hergebruikt.

Er kan echter ook gekozen worden voor vorstbeveiliging met een gesloten systeem gescheiden per box. Dit systeem bevat hogedrukkleppen voor de spoellans en de borstellans. De lansen worden uitgerust met vorstpistolen, waardoor deze volledig onafhankelijk van elkaar beveiligd zijn. Deze installatie is bestemd voor landen waar de temperatuur ver onder nul durft te gaan.

Vloerverwarming

Om de wasplaatsen ijsvrij te houden, kan de NEW 2000 self-carwash optioneel en zonder grote aanpassingen worden voorzien van vloerverwarming. De boiler van de centrale verwarming wordt uitgerust met een extra circulatiepomp die de watertoevoer voorziet van de centrale verwarming naar de vloerverwarming collector.

De carwash beschikt over twee overdekte wasplaatsen die onderling gescheiden worden door blauw getinte glazen scheidingswanden. Er zijn zeven wasprogramma’s beschikbaar, waaronder het DiBO high foaming schuimsysteem. Verder bestaat de keuze uit een ontvetter, een hogedruk voorwas, een borstelwas, een spoelbeurt, hot wax en glansspoelen. De technische ruimte, met daarin alle machines, toestellen en voorraadtanks, werd ingericht in een bestaand gebouw achter de wasgelegenheid. Klanten kunnen er onder andere contactloos betalen via een betalingssysteem dat werkt met Near Field Communication (NFC).

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.