WashTec’s video verhaalt over belang van water en automatisch wassen

Automatisch wassen biedt verschillende voordelen ten opzichte van handwassen. In een video legt WashTec uit welke dat zijn. Verder wordt het belang van zuinig omgaan met water benadrukt.

De auto handmatig wassen is niet aan te raden. Door zand en vuildeeltjes in sponzen beschadigt de lak. Ook onvoldoende water, te lage waterdruk en het verkeerd gebruik van chemicaliën zijn funest voor de auto. Een ander aandachtspunt betreft het handmatig wassen van voertuigen is het hoge waterverbruik. Daarnaast is wassen op straat schadelijk voor het milieu, omdat afvalstoffen ongezuiverd in het riool belanden. In de wasstraat, roll-over en wasbox worden deze afvalstoffen gecontroleerd afgevoerd of het waswater hergebruikt.

Automatisch wassen is niet alleen efficiënter, maar ook beter voor het milieu. Er wordt vaak zelfs van gerecycled water gebruik gemaakt. Daarnaast worden de chemie en het water gecontroleerd aangebracht en wordt voor een volledige dekking gezorgd. Bovendien is automatisch autowassen honderd procent lakvriendelijk.  

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.