EenzetCarwash introduceert Istobal HW’Intrawash via flitsende video’s

De Istobal HW’Intrawash is ontwikkeld voor het inwendig wassen en desinfecteren van gekoelde trailers, koelwagens en zeecontainers. Deze automatische machine zorgt voor een gecontroleerde desinfectie dankzij de strikte toepassing van het desinfectiemiddel. Dankzij een krachtig hogedruksysteem kan de apparatuur het interieur van maximaal 16 meter lange voertuigen grondig reinigen en al het vuil wegspoelen. EenzetCarwash brengt deze installatie medio 2019 op de Nederlandse markt.

De HW’Intrawash hanteert een 60 procent kortere reinigingstijd in vergelijking met handmatige wasprocessen. Daarnaast kenmerkt het systeem zich door de betere controle van chemische producten en het robuuste ontwerp. 

EenzetCarwash brengt deze installatie op de markt in Nederland. De uitrusting bestaat uit een vaste basis. Deze kan voorzien worden van een liftplatform of met zijdelingse beweging als optie en kan buiten of op een wasplaats worden geïnstalleerd.

De machine is eenvoudig in gebruik en kan een trailer van 16 meter in minder dan 3 minuten reinigen. Het ontsmetten kan in 6 minuten. De set roestvrijstalen geleiders wordt verplaatst door een transportmotor die wordt bestuurd door een frequentieomvormer die de snelheden bij elke programmapas regelt. Deze uitrusting is voorzien van een optionele roestvrijstalen vultrechter om afval van het inwendige wasproces te verzamelen en bevat een zelfspoelboog die de eenheid schoon houdt. De HW’Intrawash is gepatenteerd door Istobal.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.