Vloer Mikey’s Carwash: weer grip op de zaak

Er wordt hard gewerkt aan de voltooiing van Mikey’s Carwash. Eigenaar Mike Vermeij staat aan het roer van deze wasgelegenheid in Zwijndrecht. Recentelijk werd het stofzuigerplein grondig opgeknapt in aanloop naar de officiële opening. Vermeij vertelt er meer over.

Vermeij nam een bestaande wasgelegenheid over en liet deze volledig naar zijn wensen inrichten. Mikey’s Carwash ligt vlak langs de A16 en is gemakkelijk bereikbaar. Er werd een kettingbaan van 30,4 meter geplaatst. Mesa Coatings verzorgde de vloer. Ook koos de ondernemer voor een Istobal wasstraat van EenzetCarwash. Voor de chemie schakelde Vermeij de hulp en advisering in van Caramba Nederland. Tevens selecteerde hij een centraal stofzuigsysteem van Ergox voor het stofzuigerplein. Dit plein telt negentien stofzuigplekken.

Het onderkomen van Vermeij beslaat 1.500 m2. Er is ruimte gemaakt voor een stofzuigplein dat negentien stofzuigplekken telt. Deze plekken zijn allemaal minimaal 4 meter breed om schade tijdens het stofzuigen te voorkomen. Ook is er een zeer brede stofzuigplek voor minder valide bezoekers ingericht. Het totale stofzuigerplein neemt 800 m2 in beslag. “De oude vloer was te glad en had een minimale waterafvoer. Het ging om een gevlinderde betonvloer waar water voor gladheid zorgde. Op doorglijdende en botsende auto’s zit niemand te wachten, dus moest er voor de opening wat gebeuren. Om gevaarlijke situaties en val- en glijpartijen te voorkomen, besloot ik om de hulp van Mesa Coatings in te schakelen”, stelt Vermeij. “De vloer is nu gripvast. Daarnaast zorgt de MesaCon 6000 troffelvloer voor een frisse uitstraling.”

Groots uitpakken

Naast het leggen van een nieuwe vloer worden er meer veranderingen doorgevoerd. “Hansa Service heeft een aantal installaties geplaatst. Zo is er een luchtautomaat neergezet om de bandenspanning te controleren. Ook is een doekjesautomaat geïnstalleerd, zodat klanten met de juiste materialen hun auto kunnen poetsen.”

Wegens technisch oponthoud is de planning iets in de war gelopen, stelt Vermeij: “Ik had eigenlijk eerder willen openen. Komend weekend begin ik met proefwassen.” Als het aan de ondernemer ligt kan binnenkort niemand om de officiële opening van Mikey’s Carwash heen. “Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen, terwijl de volwassenen in een professionele race-simulator rondjes kunnen rijden. Presentator Rob Kamphues van Ziggo Sport’s Formule 1 vertelt er meer over en legt uit hoe het eraan toe gaat op het circuit. Zoals je ziet pakken we groots uit”, besluit hij.

Lees ook:

  • Fotoreportage: Mikey’s Carwash
  • Van franchiser naar directeur eigen bedrijf: ‘Verwacht een wasstraat 2.0’

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.