De Autowasboulevard Zeist leidt bezoekers in goede, paarse banen

De Autowasboulevard Zeist liet onlangs de wasstraat vernieuwen. Dat was hard nodig, omdat de oude vloer zijn beste tijd had gehad. Mesa Coatings verving de oude vloer voor de MesaCon 6000 troffelvloer, waardoor er weer volop veilig gewassen kan worden. Bedrijfsleider JP van Dijck van de wasgelegenheid blikt terug op de werkzaamheden.

Het eerst dat opvalt bij binnenkomst van deze wasstraat zijn de felle kleuren van de vloer. De combinatie van felgroen met donkerpaars is een echte eyecatcher. “De paarse baan geeft duidelijk aan hoe de klant naar binnen moet rijden. Dankzij deze instructies is de auto meteen goed gepositioneerd, waardoor onze medewerkers goed om de voertuigen heen kunnen werken. De klanten reageren zeer positief op de gewaagde kleurkeuze en vinden deze erg fris”, zegt de ondernemer trots.

De oude twee-componenten vloer voldeed niet meer aan de werk- en chemie belasting waarmee je in de voorwas van een wasstraat te maken hebt. “De vloer sleet daardoor zo hard dat die al snel niet meer aan de geldende milieu eisen zou voldoen. Daarom was het noodzaak om deze snel aan te pakken”, verduidelijkt de ondernemer.

Serieuze aanpak

Helaas had de oude vloer het niet langer dan twee jaar volgehouden. “Aangezien de leverancier failliet is gegaan, moesten we op zoek naar een nieuwe partij. We zochten een bedrijf die de oude vloer kon herstellen. Door verschillende beurzen te bezoeken en dankzij diverse posts op Instagram kwamen we de naam Mesa Coatings steeds vaker tegen. Doorslaggevend om met deze partij in zee te gaan was echter de serieuze aanpak en de snelheid waarmee deze onderneming te werk gaat”, stelt Van Dijck.

Van Dijck vond de aanpak van het Bladelse bedrijf zoals gezegd erg prettig. “Door proactief met ons mee te denken gaven ze ons een goed gevoel. Daarnaast was het ook erg fijn dat Mesa Coatings zich zo flexibel opstelde. Dankzij deze attitude konden wij onze eigen bedrijfskleuren doorvoeren in onze vloer. Met zulke dienstverlening onderscheidt Mesa coatings zich van andere partijen.”

Tijdwinst

Een eis die De Autowasboulevard Zeist aan de vloer stelde, was dat deze voldoende grip moest bieden. “Er moest een veilige omgeving aan onze medewerkers geboden worden. Daarnaast moest de vloer uiteraard in onze bedrijfskleuren uitgevoerd worden.”

Naast een verse vloer zijn er meerdere zaken op de schop gegaan binnen De Autowasboulevard Zeist. “In combinatie met onze nieuwe dubbele Lava boog kunnen we een sterke klantbeleving creëren. Daarnaast hebben we een aantal aspecten uit de voorwas laten integreren. Denk dan onder meer aan de implementatie van een automatische velgenspray en een insectensprayboog. Daardoor wordt het voorwasproces met maar liefst zestig procent versneld. Deze tijdwinst resulteert in zeer tevreden klanten die sneller klaar zijn, maar dezelfde waskwaliteit krijgen die ze van ons gewend zijn”, besluit Van Dijck.

Lees ook:

  • Fotoreportage: Autowasboulevard Zeist

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.