Mr. Wash bouwt uit de kluiten gewassen carwash in Bonn

De Duitse carwashketen Mr. Wash gaat in Bonn een drie verdiepingen tellende wasgelegenheid plaatsen. Deze carwash moet in 2020 gerealiseerd zijn. Het gaat hier om een prestigeproject, want deze nog te bouwen locatie wordt de grootste wasgelegenheid van Mr. Wash ooit.

Het bouwwerk beslaat een oppervlakte van 5.800 m2. Eigenlijk was dat veel te klein voor de ambities van Mr. Wash en daarom is besloten om dan maar de hoogte in te gaan. “Bonn is altijd een interessante bestemming voor ons geweest”, legt CEO Richard Enning uit. “We hebben ervaring met meerdere verdiepingen. In Stuttgart hebben we bijvoorbeeld een wasgelegenheid met twee verdiepingen. Het project in Bonn wordt echter onze grootste carwash ooit.”

In de kelder van het bouwwerk wordt gebruikgemaakt van glas, zodat er veel daglicht binnenkomt. Er worden ongeveer 50 wasboxen beschikbaar gesteld voor klanten die hun auto het liefst zelf wassen. Op grondniveau worden twee parallelle ringen geïnstalleerd. Vanaf daar kunnen chauffeurs ervoor kiezen om de oprit naar de eerste of tweede verdieping te nemen. Daar wordt hun auto schoongemaakt door gekwalificeerd personeel. De machinekamer en het waterwinningsysteem worden in de kelder geplaatst. Er worden circa 60 banen gecreëerd door de nieuwe vestiging van Mr. Wash.

Lees ook:

  • Mr. Wash opent nieuwe wasgelegenheid in Aken

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.