Saharazand kan voor stoffige auto’s en volle carwashes zorgen

Volgens Weerplaza trekt vandaag een hoge concentratie Saharazand over ons land. Door een aantal over Nederland verspreide buien kunnen er deze dag talloze voertuigen onder het zand belanden. Goed nieuws voor wasgelegenheden, want deze vuile auto’s zullen op een later tijdstip ook weer schoongemaakt moeten worden.

Een lagedrukgebied boven het noorden van Afrika is verantwoordelijk voor de grote hoeveelheid Saharastof in de lucht. Een sterke wind op grote hoogte neemt het zand over de Middellandse Zee en Frankrijk mee richting Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Volgens voorspellingen van Weerplaza gaat het vanmiddag op enkele plekken regenen. Als die buien vallen, is het goed mogelijk dat alles onder het Saharazand zit als de regen is opgedroogd. De lucht wordt vandaag in de namiddag vanuit het zuiden weer schoner, aldus Weerplaza.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.