Chinese rivier fungeert als outdoor carwash

Een bezoek aan de carwash sprak een man uit de Chinese provincie Yunnan niet erg aan en daarom besloot hij om zijn heilige koe maar in een meer te wassen. De chauffeur parkeerde zijn wagen in Lake Erhai en besloot om handmatig zijn auto te wassen. Het leverde hem naast eeuwige roem op internet ook een boete van 270 euro op.

De bestuurder werd 19 april vastgelegd op camera, waarna het bizarre schouwspel op de populaire Chinese site Pear Videos werd geplaatst. Cui, zoals de bijnaam van de automobilist luidt, werd gefilmd terwijl hij water op zijn auto gooide en met een doek in de weer was.

“Cui nodigde zijn vriend Dali uit voor een tochtje. Toen hij zijn auto te heet vond worden, zocht hij verkoeling in het water. Toen hij in het meer parkeerde viel hem op hoe helder het water was. Dat bracht hem op het idee om dan maar direct zijn voertuig schoon te maken. Hij pakt een doek en ging aan de slag”, liet een woordvoerder van de milieubescherming Pear Videos weten.

De milieubescherming ‘beloonde’ deze creatieve manier van schoonmaken met een boete van 2.000 yuan wat omgerekend 270 euro is. Cui is trouwens niet de enige die zijn heilige koe in Lake Erhai reinigt. Sinds februari dit jaar gaat het hier om de derde melding van illegale autowassingen.


Beeld: User: Pear Videos/weibo.com

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.