Vreemde vrijdagvideo: Menselijke carwash voor vlugge schrobbeurt

Uitvinder Matti Paaso (70) heeft naar eigen zeggen het gat in de markt gevonden in de vorm van een menselijke carwash. Dit systeem is geschikt voor zowel ouderen als sporters met fikse spierpijn die graag gemasseerd worden tijdens een schrobbeurt. Deze ‘Humanwash’ is een soort alternatieve roll-over voor iedereen dus.

Ook badderaars die weinig zin hebben om zichzelf in te zepen, zullen goed uit de voeten kunnen met dit apparaat. De ‘Humanwash’ bevat roterende borstels dat de nek, schouders en rug masseert op dezelfde snelheid. Personen die niet zo’n zin hebben om zichzelf in te zepen zijn bij dit apparaat gebaat. Het gehele lichaam kan namelijk binnen twee of drie minuten gewassen worden. Het systeem is echter ontworpen om een zachte massage te geven met een tijdsduur van tien minuten.

Handig hulpmiddel

De Finse Paaso hoopt dat zijn uitvinding ouderen, minder valide personen en gewonde mensen kan helpen: “Het kostte meer dan drie jaar en vier verschillende prototypes voordat ik de juiste afstellingen had gevonden. Ik had nog nooit van dit apparaat gehoord toen ik onderzoek uitvoerde en op YouTube keek of iemand anders mijn idee al eerder had uitgevoerd.”

Twee motoren sturen de roterende borstels aan. Verder is de installatie uitgerust met een noodstop. “De ‘Humanwash’ stopt automatisch na een kwartier. Ik denk dat de ‘Humanwash’ een handig hulpmiddel is in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen. Het systeem neemt net zoveel ruimte in als een reguliere douche. Een protoptype heeft een maand proefgedraaid in een ziekenhuis en men was er gek op”, besluit Paaso.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.