Carwash Van der Grift: een jaar na dato

Ondernemersvereniging LOI (Lienden – Ommeren – Ingen) bezocht onlangs carwash Van der Grift in Lienden. Precies een jaar geleden werd een Istobal TA wasstraat geïnstalleerd door Eenzet Carwash bij dit bedrijf. Een gewaagde zet, want in theorie is het verzorgingsgebied van deze carwash te klein voor een wasstraat. De praktijk wijst uit dat de wasstraat een jaar na dato juist meer klanten getrokken heeft en het aantal wassingen verdubbeld is.

Carwash Van der Grift wordt door vader en zoon bestierd. Op 23 mei werd de LOI uitgenodigd om een kijkje te komen nemen bij de wasgelegenheid. Namens EenzetCarwash waren F1 presentator Rob Kamphues en Ton Janssen aanwezig. Kamphues verzorgde de presentatie van het geheel.

Precies een jaar geleden werd een Istobal TA wasstraat in het Betuwse dorp geplaatst. “In theorie is het verzorgingsgebied van Lienden veel te klein voor een wasstraat”, stelt Janssen. “Van der Grift bewijst echter het tegendeel, het aantal wassingen is na montage van de wasstraat meer dan verdubbeld ten opzichte van de roll-over die eerst in de washal stond.”

Lef

De ondernemers hebben lef getoond door voor de Istobal TA te kiezen. De komst van de wasstraat heeft dan ook het een en ander veranderd, aldus Van de Grift senior. “Vroeger stapten de mensen graag uit tijdens het wassen van de auto. Ik houd van gezelligheid, dus zorgde ik ervoor dat er klapstoeltjes klaarstonden voor onze klanten. Terwijl de auto gewassen werd, konden zij buiten zitten en even bijkletsen. Mijn zoon is wat dat betreft wat zakelijker ingesteld. Met de komst van de nieuwe wasstraat blijft iedereen voortaan in de auto zitten. Het voordeel is wel dat een wassing nu ook veel sneller klaar is.”

Op de vraag waarom vader en zoon Van der Grift opnieuw voor Eenzet Carwash hebben gekozen bij de keuze voor een nieuwe wasinstallatie antwoorden zij eenduidig: “De vorige machine van Istobal heeft ons vrijwel nooit in de steek gelaten. Daarnaast zijn deze installatie vrij gemakkelijk te repareren en dat kunnen we zelf. Bij Eenzet Carwash kunnen we bij vragen en reparaties altijd terecht en die service waarderen we.”

Indruk maken

Na de presentatie kregen de Liendense ondernemers de gelegenheid om de wasstraat van dichtbij te bekijken. Er werd uitleg gegeven over de techniek van de wasinstallatie. Om de snelheid en werking van de Istobal installatie te demonstreren, werd in hoog tempo een aantal auto’s gewassen. Niet alleen het tempo, maar ook het wasresultaat maakten indruk op de bezoekers.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.