Nieuw tankstation met truckwash in de Flevopolder

Greenpoint en Shell hebben deze week samen een nieuw tankstation geopend aan de N305/Gooiseweg in Zeewolde. Het gaat om een Greenpoint-locatie, een Shell Express en een Shell Truck Diesel. Eind augustus komt er ook een wasstraat voor vrachtwagens bij op het terrein. Deze wordt door een derde partij geëxploiteerd.

Het is een feestelijke week voor het Noord-Brabantse Van Kessel Olie. Dinsdag werd er namelijk nog een tweede station geopend, in Asten. De teller van Greenpoint-locaties komt daarmee op acht. “De locatie in Zeewolde ligt op een zeer interessante plek. Het gaat om een groot industrieterrein, aan een belangrijke verkeersader”, vertelt marketing manager Bart De Keuster.

Elke Greenpoint-locatie is maatwerk, benadrukt De Keuster. “Dat geldt zowel voor de bouw en inrichting als voor het brandstofaanbod. We hebben het station in Zeewolde bewust heel flexibel gebouwd, zodat we voorbereid zijn op de toekomst. Tot voor enkele jaren volstond alleen diesel, maar door de energietransitie is de brandstoffenmix flink groter geworden. Het is van belang om snel in te kunnen spelen op de vraag van de klant. We hebben in Zeewolde extra tussenschotten en leidingwerk geplaatst. Daardoor kunnen we snel schakelen en zijn we flexibel met ons brandstoffenaanbod.”

Greenpoint Asten

Deze week is ook de Greenpoint-locatie in Asten geopend. Het nieuwe tankstation in het Noord-Brabantse dorp ligt naast de afrit van de A67, nabij het verkeersplein met de N279. Tankpoint Asten is een samenwerking tussen VGB Tankstations van Willemjan van Golstein Brouwers en Van Kessel Olie. De ondernemer exploiteert al jaren een Shell-tankstation met een shop en carwashfaciliteiten in het centrum van het dorp. Ook was hij jarenlang huurder van Shell Nobis in Asten, op een steenworp afstand van de nieuwe Greenpoint-locatie.

Van Golstein Brouwers: “Dit is echt een gouden plek die grote kansen biedt voor de toekomst”, legde hij eerder uit. “De A67 is een zeer drukke snelweg. Het punt ligt op de grens met Duitsland en België en er rijdt veel vrachtverkeer langs dat afkomstig – of op weg – is naar de havens van Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen, Zeebrugge en Vlissingen. Bovendien is het station vanaf twee kanten te bereiken, aangezien het niet pal langs de snelweg ligt.” Uiteindelijk is er zo’n 5.000 vierkante meter beschikbaar voor het tankstation. “Dat lijkt behoorlijk wat, maar eigenlijk had ik nog wel groter gewild. Naast het tankstation wil ik op deze plek ook nog een grote carwash realiseren. Die wil ik in 2020 gaan bouwen. Daar heb ik volop ideeën voor.”

Lees het volledige artikel over de opening van de Greenpoint-locatie in Zeewolde op de website van zusterblad TankPro.nl.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.