Carewash Bergeijk is gemoderniseerd en geoptimaliseerd

Carewash Bergeijk heeft een metamorfose ondergaan: de wasboxen van deze wasgelegenheid zijn volledig vernieuwd. KLIK Exploitatie BV liet het project turnkey uitvoeren door EenzetCarwash. Eigenaar Jappie Buijk kijkt terug op het project en zijn samenwerking met EenzetCarwash.

Voordat EenzetCarwash aan de slag ging in Bergeijk, werd een aantal gesprekken gevoerd. Buijk nodigde een aantal gesprekspartners uit en onderzocht welk bedrijf het beste bij zijn visie aansloot. “We hebben vier partijen uitgenodigd en gevraagd naar hun werkwijze en visie over het aanpakken van de washal. EenzetCarwash kwam wat ons betreft als beste uit de bus”, vertelt Buijk. “Dit bedrijf uit Andelst was voordeliger dan andere partijen en erg gedreven. Hun bewijzingsdrang is erg groot en ze halen dan ook alles uit de kast om te laten zien dat ze een project in de wacht willen slepen. Ze hebben ons met hun enthousiasme en gretigheid overtuigd.”

Het project werd turnkey opgeleverd. “De bestaande washal is opgeknapt. EenzetCarwash heeft het team van J.G. Timmer Bouwbedrijf ingeschakeld en zij hebben de hal bouwkundig opgeknapt. Ook de putten zijn aangepakt. De wasboxen zijn compleet vernieuwd en voorzien van een wifi-aansluiting, zodat klanten hun favoriete muziek kunnen luisteren tijdens het wassen. EenzetCarwash verzorgde de plaatsing van de apparatuur. Zo zijn er nieuwe lansen geplaatst en is de LED-verlichting vernieuwd. Het enige dat niet is opgeknapt is de vloer, omdat die er nog goed uitzag. Alle carwash-gerelateerde apparatuur is van Istobal.”

Beste tijd gehad

De oude op diesel aangedreven apparatuur van Kärcher is vervangen door de elektrisch aangedreven apparatuur van Istobal. “De oude situatie dwong ons om deze stap te zetten. De gebruikte apparatuur had zijn beste tijd gehad. Sommige machines waren zelfs zo verouderd dat er geen onderdelen meer voor te verkrijgen waren. Het wassen in de wasboxen gebeurt nu veel milieuvriendelijker en duurzamer dan in het verleden het geval was”, verduidelijkt Buijk. “We hebben op advies van enkele specialisten voor de duurste spullen gekozen. Volgens de kenners moesten we voor schuimpistolen, lansen en de meest moderne apparatuur kiezen. De moderne klant verwacht veel van een bezoek aan een wasgelegenheid en daarom hebben we gekozen voor het beste wat Istobal te bieden had.”

Buijk is ook erg tevreden over IW-Manager, het softwareprogramma dat EenzetCarwash in samenwerking met Istobal ontwikkelde. “Hiermee kunnen we de wasboxen op afstand in de gaten houden en managen. Ook het oplossen van grote en kleine storingen in carwashes gaat eenvoudig via dit systeem. De toegevoegde waarde van IW-Manager zit hem niet zozeer in het wassen zelf, maar de combinatie van tanken en wassen door middel van roll-overs op onbemande locaties. Deze managing tool is erg handig om de omzet van een wasgelegenheid mee te controleren. Je kunt precies zien in welke wasbox voor welk specifiek programma is gekozen en hoeveel geld er is besteed. De muntinworp kun je ook inzien. Je kunt de kassa eenvoudig uitlezen. Ook inspelen op storingen, gaat heel snel dankzij dit inzichtelijke systeem. Je wint er heel wat tijd mee en kunt downtime minimaliseren.”

Inzichtelijk

De IW-Manager is volgens Buijk ook ideaal voor onbemande locaties. Ook voor de leverancier is dit een handig hulpmiddel, omdat je kunt inzien hoeveel chemie er bijvoorbeeld is en wanneer het verstandig is om nieuwe producten bij te bestellen. “Voor bemande wasgelegenheden vertrouwen we op de oplettendheid van ons personeel”, besluit hij.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.