Liveblog II: CWSE 2019 – Netwerken en workshops

De tweede dag van Car Wash Show Europe kenmerkt zich door een ontspannen en gezellige sfeer. Bezoekers en standhouders zijn goedgemutst en er wordt veel kennis en ervaring uitgewisseld. De redactie van CarwashPro is uiteraard aanwezig in Amsterdam en doet live verslag vanuit de Kromhouthal.

Hoewel er in vergelijking met de dag ervoor minder bezoekers zijn, is de beursvloer ook op de tweede dag goed gevuld. Er hangt een gemoedelijke sfeer. De banden worden aangehaald en er wordt veel genetwerkt. Deze dag begon extra goed voor het team van ACE Carwash Systems, omdat zij de Car Wash Award voor Best Booth wonnen. Volgens bezoekers van deze vakbeurs beschikte het bedrijf over de mooiste stand.

De redactie bezocht een aantal workshops. Zo woonden we de lezing van Mika Alapiesa van Superoperator bij. Deze Finse ondernemer wil een bezoek aan de carwash optimaliseren en versnellen. Dat doet hij door te digitaliseren, waardoor werkprocessen slimmer en efficiënter kunnen. In zijn presentatie legde hij uit hoe hij carwash-ondernemers wil helpen.

De Amerikaanse Jim Rennie vertelde in zijn presentatie over de lineaire techniek van WashTec. Met deze innovatie kan een auto sneller en slimmer gereinigd worden, stelt hij. Door de speciale vormgeving van wasinstallaties die van deze technologie zijn voorzien, kunnen moeilijk bereikbare delen van voertuigen alsnog meegenomen worden. Vooral de voor- en achterkanten van auto’s zijn lastig schoon te maken, maar volgens Rennie wordt dat proces dus vereenvoudigd door de inzet van lineaire technologie.

De laatste workshop van vandaag is van Alan Nawoj van Beacon Mobile. Hij sprak over connected cars – wat hij als een soort smartphone op wielen bestempelde – en de opkomst van betaalmethodes en apps. Door software te ontwikkelen, wil hij op deze trends inspelen.

Over een half uur zit de derde editie van Car Wash Show Europe er alweer op. De thuisblijvers kregen ongelijk en misten een uitgebreid workshopprogramma en een uitstekend netwerkevent. Tot de volgende keer!

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.