Acht jaar cel voor vanuit carwash verscheepte cokehandel

Zes Rotterdammers en een Nederlandse Spanjaard werden vorige week door de rechtbank in Tongeren veroordeeld tot celstraffen van veertig maanden tot acht jaar voor het verhandelen van honderden kilo’s heroïne en cocaïne. Een Rotterdamse carwash werd als dekmantel gebruikt voor deze drugshandel. De Belgische justitie berekende dat de criminelen tussen 2015 en 2017 een winst van vier miljoen euro maakten.

Het zevental gebruikte Carwash Miami aan de Aelbrechtskade in Rotterdam-West als dekmantel voor hun criminele activiteiten. In het politieonderzoek werd de drugsbende ‘Paco’ genoemd. Eigenaar Yassine J. (37) van Carwash Miami wordt als brein van de operatie beschouwd, meldt het Algemeen Dagblad.

In 2015 verplaatsten de leden van ‘Paco’ hun activiteiten naar een woning in Maasmechelen in Belgisch Limburg van waaruit dagelijks ruim 560 gram drugs verkocht werd. Eddine G. (30) had de leiding in die woning. De rechtbank vermoedt dat de groep mogelijk meer dan tien jaar bezig was. De opbrengsten van de drugshandel werden onder meer geïnvesteerd in vastgoed in Marokko. Tussen augustus 2016 en september 2017 werd circa 100 kilo heroïne en 1,5 kilo cocaïne verhandeld. Deze drugs werden door J. vanuit Nederland geleverd.

Celstraf

Op 3 juli 2017 viel de politie de woning binnen en daar ontdekte de sterke arm der wet ruim 38.300 euro in contanten, zestien zakken met 4,8 kilo heroïne en 56 gram cocaïne. In de Rotterdamse wasgelegenheid vond men zo’n twintig kilo heroïne in een verborgen compartiment van een voertuig, twee automatische vuurwapens en ruim 36.700 euro cash. In de woning van de ouders van J. lag 160.760 euro in contanten opgeslagen. Daarnaast trof de politie ook een stroomstootwapen en een kogelvrij vest aan.

J. (37) is veroordeeld tot acht jaar cel en kreeg een boete van 40.000 euro opgelegd. Zijn kompaan G. moet zes jaar de gevangenis in en moet een boete van 32.000 euro ophoesten. De vijf andere verdachten kregen celstraffen tussen de veertig maanden en de vier jaar opgelegd. Daarnaast moeten zij ieder een boete van 16.000 euro betalen, meldt Crimesite.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.