rechter, rechtbank, rechtszaak,

Autoradam vecht komst nieuwe carwash aan bij Raad van State

Autobedrijf Autoradam wil via de Raad van State de komst van een nieuwe wasgelegenheid in Almere stoppen. Carwash Hogering zou aan de Transistorstraat op bedrijvenpark Gooise Poort gebouwd moeten worden.

Autoradam en drie andere Almeerse autobedrijven stapten al eerder naar de rechter laat Omroep Flevoland weten. Zo stellen zij dat de nieuwe wasstraat aan minder strenge milieueisen hoeft te voldoen. Volgens de gemeente is dat dus niet waar en past de nieuwe wasstraat binnen het bestemmingsplan. Verder zegt de gemeente groot voorstander te zijn van concurrentie binnen de stad. Daarnaast zou de komst van de nieuwe wasgelegenheid banen creëren.

De rechter verklaarde hun beroep in februari ongegrond. De vergunning die de gemeente heeft verleend aan Carwash Hogering is in strijd met het bestemmingsplan. Omdat Almere toch mee wilde werken aan de komst van de wasstraat, werd een afwijkingsvergunning verleend. Volgens Autoradam, dat op een paar kilometer afstand zit van de nog te bouwen wasgelegenheid, is de markt te klein voor nog een wasstraat. Het bedrijf stelt dat er zelfs sprake een overaanbod. De uitspraak van de Raad van State in hoger beroep volgt nog.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.