Hoogbejaarde Lucy al 55 jaar in dienst bij Woodbridge Car Wash

Personeel vinden en houden is voor veel carwash-ondernemers een lastige zaak. Dat geldt niet niet voor het managementteam van het Amerikaanse Woodbridge Car Wash. Deze onderneming weet echter precies hoe ze het personeel moeten behandelen, want Lucy Sisko staat inmiddels 55 (!) jaar op de loonlijst van de wasgelegenheid. De reden dat de 86-jarige kassamedewerkster nog lang niet aan stoppen denkt, is omdat “iedereen zo aardig voor haar is.”

Sisko heeft een hoop meegemaakt in de halve eeuw die ze voor het carwashbedrijf actief is. “Het is meer dan een baan voor me”, laat de vrouw aan My Central Jersey weten. “Ik vind het hier geweldig. De mensen – mijn collega’s en de klanten – zijn altijd zo aardig voor me.” De dame heeft in haar 55-jarig dienstverband onder drie bazen gewerkt.

Sisko begon in 1964 als kantoormedewerkster en is inmiddels kassamedewerkster. Oprichter Lou Matey nam haar aan. Later verkocht hij het bedrijf aan Jery Salzer die het vervolgens in 1999 doorverkocht aan Edward en Larisa Beyder. Inmiddels zwaait hun zoon Leon de scepter. Toen zijn vader en moeder de carwash overnamen, was Leon 14 jaar oud. Hij beschouwde Sisko als zijn oma en dat gevoel was wederzijds. “Ik heb haar nooit als personeel gezien, maar altijd als familie”, stelt hij.

Software

In de loop der jaren is Sisko een begrip in de regio geworden. “Iedereen kent haar. Omdat ze hier sinds de jaren 60 zit, denken veel bezoekers dat zij de eigenaar is”, zegt Beyder. Sisko heeft een heleboel ontwikkelingen en trends voorbij zien komen. Zo ook de opkomst van software. Hoewel ze niet dol is op computers, paste ze zich aan de situaties aan.

“Toen mijn ouders in 1999 begonnen, stond hier bijna alleen maar een standaard kassasysteem. Toen Sisko al in de zeventig was, leerde ze zich aan om hier met verschillende computers te werken. Dat is echt heel knap.” Sisko is niet van plan om met pensioen te gaan: “Ik vind het veel te leuk hier.”

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.