Betonstorter carwash hangt boete van 1.000 dollar boven het hoofd

Kevin Nash is een blij man, want de persoon die beton in zijn carwash stortte waardoor hij omzet misliep, is opgepakt. De bedrijfsleider van Soft Touch Car Wash schrok na het zien van camerabeelden waarin een bezoeker zijn cementmolen schoonmaakte en de inhoud ervan vervolgens op de wasplaats dumpte. De dader is geïdentificeerd en kan een boete van 1.000 dollar verwachten wegens ‘illegaal storten’.

Nash liep inkomsten mis, doordat zijn wasgelegenheid in Kansas City lamgelegd werd door het cement. Het water kon namelijk niet afgevoerd worden. Hoewel de ondernemer de media opzocht om de zaak persoonlijk met de dader op te lossen, meldde deze zich niet. De hulp van milieu-inspecteur Alan Ashurst werd ingeschakeld op de overtreder te traceren: “Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt in de stad. Het komt vaker voor dat mensen metselwerk uitvoeren en vervolgens de inhoud van hun cementmolen in het riool of een carwash wegspelen. Als het spul in de cementmolen opdroogt, blijven dikke brokken beton achter. Met alle gevolgen van dien.”

Afvoerprobleem

De beelden van deze milieuovertreding werden vrijgeven via FOX4 en op basis van een kijkerstip werd de dader opgepakt. De tipgever belde de 513-DUMP lijn en gaf het kentekennummer van de dader door. Dat bleek Melvin Jordan te zijn. Nash is tevreden met de uitkomst: “Mensen zijn opportunistisch. Ze maken zich niet druk om hun daden, zolang ze maar niet betrapt worden. Het maakt wel uit als ze ineens beboet worden voor hun acties.”

Jordan helpt Nash inmiddels bij het oplossen van het afvoerprobleem en maakt alle afvoeren van de wasplaatsen schoon. Door het ingedroogde cement is de carwash van Nash onbruikbaar. De ondernemer zegt wel vaker met illegale stortingen te maken hebben gehad, maar heeft tot voor kort nog nooit zo’n erg geval meegemaakt. In onderstaande video is het voorval te zien.

Lees ook:

  • Video: bezoeker carwash stort beton op wasplaats en rijdt door

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.