Eigenaar Matz Carwash beloond met award voor ondernemerschap

Directeur Martin Kniest van Matz Carwash ontving uit handen van de Zutphense wethouder Laura Werger De Korf 2020. De ondernemer kreeg de prijs afgelopen maandag vanwege zijn inzet en betrokkenheid in de regio. De award wordt jaarlijks uitgereikt door de stichting Zutphense Uitdaging en is bedoeld als erkenning voor bijzonder Maatschappelijke Betrokken Ondernemerschap in Zutphen.

Matz Carwash werd geprezen om de manier waarop Kniest aan personeelswerving doet. Hij bied namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een baan aan. Juryvoorzitter Jos Addink vatte de reden waarin het carwashbedrijf de award verdiende als volgt samen: “Matz Carwash geeft letterlijk en figuurlijk glans aan Zutphense samenleving. De ondernemer staat open voor vragen uit het maatschappelijk veld, hij biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen en laat op verschillende fronten zien dat bedrijfsdoelstellingen en sociale betrokkenheid hand in hand kunnen gaan. Een voorbeeld voor andere ondernemers.”

De Zutphense Uitdaging werd in het najaar van 2009 opgezet en bemiddelt tussen het bedrijfsleven, serviceclubs en non-profit organisaties om het leven van mensen in Zutphen leefbaarder en leuker te maken.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.