Arrestatie, Politie,

Celstraf geëist voor dieven BOB Autowas

Tegen twee Poolse mannen zijn door de rechtbank in Lelystad celstraffen van acht en negen maanden geëist wegens het openbreken van 23 muntenapparaten bij onder andere BOB Autowas in Almere. Hoewel de buit slechts een paar tientjes bedroeg, liep de opgelopen schade flink in de papieren.

Het duo moest zich vorige week voor de rechtbank verantwoorden. BOB Autowas werd tussen 14 april en 24 juli maar liefst vier keer aangegaan door het tweetal. Tijdens deze bezoekjes werd gebruik gemaakt van een breekijzer en een betonschaar. Na afloop van de muntenroof bleef de carwash achter met een grote schadepost en veel overlast.

Ook Shell Almere Buiten Oost kreeg volgens de officier bezoek van het tweetal. De modus operandi was hetzelfde, blijkt uit het verslag van Omroep Flevoland. Met grof geweld werden de muntenapparaten bij de wasbox, de stofzuiger- en doekjesautomaat en het luchteiland opengebroken. De dieven vertrokken met een handvol kleingeld.

Voldoende bewijs

Naast diefstal maakte het duo zich ook schuldig aan geweldpleging. Zo zou de jongste verdachte zich hebben bemoeid met de aanhouding van zijn kompaan. Dit vond plaats in Bussum. Een agent raakte daarbij gewond aan zijn lip door de tussenkomst van de 31-jarige man. De jonge verdachte ontkende echter geslagen te hebben en zei tevens niets met de diefstallen te maken hebben. De 40-jarige bekende schuldig te zijn aan alle zaken die hem ten laste werden gelegd. Hij vertelde dat hij niet alleen werkte en dat hij een ‘kennis’ had die hem hielp. Wie deze partner in crime was, wilde hij niet zeggen.

De jongste verdachte ontkende echter verdere betrokkenheid bij alle andere zaken. Tegen de oudere verdachte is negen maanden cel geëist waarvan drie voorwaardelijk. De jongere verdachte hoorde acht maanden tegen zich eisen. De officier stelt namelijk dat er voldoende bewijs is om de man vast te zetten. Er zijn getuigenverklaringen en camerabeelden die bewijzen dat hij betrokken was bij de diefstal. Het vonnis volgt over twee weken.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.