Video: twee mensen naar het ziekenhuis na kippenvelopwekkende carwash-crash

Twee mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, nadat ze betrokken raakten bij een bizar ongeval in het Amerikaanse Prestige Car Wash. Een witte pickup truck reed met grote snelheid achteruit en raakte daarbij een stilstaande rode Sedan die op een wasplaats geparkeerd stond. Wonder boven wonder overleefde het tienermeisje dat in het voertuig zat de klap. Op beelden van de veiligheidscamera is het schokkende voorval te zien.

Op de video is te zien hoe de pickup truck bovenop de Sedan tot stilstand komt. De onderliggende wagen is volledig total loss. Ten tijde van het ongeluk zat een puber op de passagiersstoel voor in de auto. Ze wist net op tijd naar de achterbank te duiken, waardoor ze haar leven wist te redden.

De tiener kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar moest wel door de lokale brandweer uit haar benarde positie gehaald worden. “Dit maak je maar een keer in je leven mee”, aldus een aangeslagen brandweerman Scott Dexter van de Taunton Fire Department.

Emotioneel

Volgens omstanders luisterde de bestuurder van de pickup truck naar de naam Dexter en was hij achterin de zestig. De man bleef ongedeerd, maar toch werden hij en de tiener voor onderzoek naar het hospitaal gebracht. Hoewel de uitkomst goed was, liet het ongeluk omstanders niet onberoerd. “Ik moest bijna huilen”, liet manager Nicole Teles van Prestige Car Wash aan een correspondent van Providence Journal weten. “Ik was enorm emotioneel en sliep die nacht heeft slecht. Wat ik wel weet is dat het meisje een beschermengel heeft, want ze mag echt van geluk spreken dat ze er nog is.”

Volgens verkennend onderzoek van de politie was de crash een ongeluk. Mogelijk was een onder het gaspedaal klem zittende mat in de pickup truck de oorzaak voor het ongeluk. Hieronder is de video te zien.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.