Brandweer rukte uit voor vuurzee bij Carwash Leerdam

De brandweer van Leerdam rukte afgelopen zondag twee keer uit voor onder meer een brand bij een wasgelegenheid. In een woning boven Carwash Leerdam ontstond een keukenbrand. Het vuur werd snel geblust, maar een bewoner van het pand moest na het inhaleren van rook met spoed naar het ziekenhuis gebracht worden.

Na het blussen, werd de woning geventileerd. Hoe de brand ontstond, is vooralsnog onduidelijk. De brandweer van Leerdam had een onrustig weekend, want de spuitgasten moesten ook aan de bak aan het Sportpunt waar een clubgebouw volledig uitbrandde. Omdat er te weinig water voorradig was in de directe omgeving, werd de hulp van meerdere brandweerkorpsen ingeschakeld.

Het duurde uren voordat het vuur onder controle was en het pand was niet meer te redden. Het leegstaande gebouw van twee oude sportverenigingen was niet meer te redden, meldt RTV Utrecht. De oorzaak van de brand is nog niet achterhaald.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.