Video: psycholoog roemt therapeutische werking carwash

“Om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen, is een bezoek aan de carwash een goed idee. Dat werkt namelijk stress-verlagend.” Was getekend psycholoog Dan Pallesen. Deze Amerikaan adviseert mensen met spanningsklachten dan ook om hun rust te pakken in een wasgelegenheid.

Pallesen noemt een bezoek aan de lokale wasgelegenheid “carwash therapie.” Volgens de psycholoog kunnen bezoekers volledig tot rust komen als ze hun telefoon wegleggen en zich aan de wasbeurt overgeven. “Het is belangrijk dat je aan je ademhaling denkt. Leg een hand op je borst en een hand op je maag en neem een flinke ademteug. Bij het inademen bouw je spanning op die er tijdens het uitademen uitkomt”, laat hij The List Show TV weten. Het is ook belangrijk om je bewust te zijn van de geluiden en geuren die uit de wasgelegenheid komen.

Een tweede stap is volgens Pallesen het poetsen van de auto. “Fysieke inspanning is de beste manier om stress te reduceren. Visualiseer dat elke druppel water die je wegveegt stress is en je merkt dat dit oplucht. De laatste stap is Mindfulness in de vorm van het reinigen van de velgen. Door je velgen aan te pakken en met een spray te behandelen, breng je letterlijk glans in je leven aan”, stelt de psycholoog.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.