Hoe ACE Carwash Systems de uitdaging aanging bij Wasdas Hardenberg

Recentelijk werd Wasdas Hardenberg geopend waarvoor ACE Carwash Systems de apparatuur heeft geleverd en gemonteerd. Het ging hier om een bijzonder project dat het carwash-team voor enkele uitdagingen stelde. Sales manager Ruby Kamerbeek vertelt er meer over.

Wat is er precies gedaan bij de Wasdas Hardenberg?

“Bij de Wasdas in Hardenberg hebben we een complete wasstraat geplaatst. We hebben meegedacht bij de inrichting van het pand, maar het merendeel werd door eigenaar Daniel Hammer gedaan. Hij vond het wel fijn dat we met hem meedachten en suggesties aandroegen. Er is voor deze vestiging van de Wasdas gekozen voor een vintage uitstraling. Echt iets anders dan je van deze keten gewend bent. Er zijn bewerkte platen tegen de muur geplaatst met een verweerde uitstraling, waardoor deze wasgelegenheid er retro uitziet. Ook is van een oude Citroën Bus een koffiecorner gemaakt. Echt heel bijzonder. Er is weinig concurrentie in Hardenberg. Met de komst van de Wasdas zijn er twee carwashes in deze plaats te vinden.”

Waarom is er voor een afwijkende uitstraling gekozen? Het filiaal in Hardenberg lijkt niet op de vestigingen van de Wasdas in Emmen en Drachten.

“Wat de situatie in Hardenberg anders maakte, was het feit dat er sprake was van een andere indeling. Het pand was zoals gezegd erg laag en dat vereiste een andere denk- en werkwijze. Dat is dan ook de reden dat dit filiaal er anders uitziet, maar dankzij het gebruik van logo’s en bestickering zien klanten direct dat het om de Wasdas gaat. De andere filialen zien er wat strakker uit, terwijl de nieuwste aanwinst wat creatiever oogt. Er is veel met donkere accenten gewerkt, waardoor de verlichting goed naar voren komt. Het creëren van beleving was het doel. Bij alle filialen wordt gebruikgemaakt van Holz-apparatuur.”

Was er sprake van uitdagingen waar jullie tegenaan liepen bij dit project?

Het was voor ons een nieuwe uitdaging omdat zoals gezegd het plafond erg laag is. We moesten voor de plaatsing van de wasinstallatie kijken hoe we het systeem passend konden krijgen. Er is zelfs een koepel in het pand gemaakt om de machine te kunnen plaatsen.”

Wat voor installatie is er geplaatst?

“Bij de Wasdas Hardenberg is een complete Holz machine geplaatst. De totale lengte van de kettingbaan is 48 meter. Er zijn onder andere een standaard en meelopende rondomwasser geplaatst. Ook zijn een tweetal dakwalssecties neergezet en werden evenveel wielwassers geinstalleerd. Er is een rockerset van het type PE135 en PE118 geplaatst, de wasstraat eindigt met een doorgportaal en een rondomdroger. We hebben Hammer ontzorgd, omdat we ook voor het water gezorgd hebben. We werken daarvoor samen met Bruine de Bruin die het osmose water verzorgen. Het stofzuigplein is door Ergox ingericht. Dat is een partij waar we veel mee samenwerken.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.