Waarom renovatie volgens Cleanpanel binnen wandbereik ligt

CleanPanel levert wand- en plafondpanelen voor onder meer de carwash-industrie. De panelen zijn gemaakt van kunststof PVC materiaal en gemakkelijk schoon te houden. Ook in de tankstationbranche worden de producten van Cleanpanel steeds vaker toegepast, onder andere voor het maken van opvallende luifels met brandvertragende panelen. Accountmanager Nick Elbertsen vertelt meer over de bedrijfsvoering.

“Ongeveer zeventig procent van onze opdrachten bestaat uit renovaties van wasgelegenheden”, vertelt Elbertsen. “Door onze binnenwanden te plaatsen kunnen we wasstraten en wasboxen van een nieuwe uitstraling voorzien.” De onderneming uit Barneveld kan naast het leveren van de panelen, ook de montage volledig verzorgen. De montagecrew zorgt voor een snelle montage, zodat de wasstraat in korte tijd weer operationeel is. Wasgelegenheden kunnen worden voorzien van een nieuwe wasinstallatie, vloer en wandpanelen.

CleanPanel werkt veel samen en deze coöperaties werpen hun vruchten af. Omdat er samen gespard wordt, kunnen verschillende producten op slimme wijze met elkaar worden gecombineerd. Naast wandpanelen kan CleanPanel ook de eigen geproduceerde kunststof kozijnen en deuren leveren en monteren.

Gebruiksvriendelijk

De wandsystemen van CleanPanel onderscheiden zich dankzij het gebruiksgemak van andere systemen, zoals tegels en sandwichpanelen stelt Elbertsen: “Onze kunststof panelen slijten en roesten niet en zijn zeer hygiënisch. Het kliksysteem heeft geen zichtbare bevestiging, waardoor wanden en plafonds er altijd netjes uitzien en eenvoudig schoon te houden zijn. Door de sterke messing-groef-verbinding met tweezijdige rubberen afdichting, zijn de panelen eenvoudig aan elkaar vast te klikken. Daarnaast is het systeem bestand tegen chemicaliën die in de meest gebruikte schoonmaakmiddelen aanwezig kunnen zijn.”

Qua prijs is het systeem van CleanPanel volgens Elbertsen vergelijkbaar met andere toepasbare materialen. Doordat de panelen niet onderhevig zijn aan slijtage en roestvormig gaan de panelen een lange tijd mee. “Het enige wat men hoeft te doen is periodiek schoonmaken, hierdoor behoudt de wasgelegenheid een nieuwe uitstraling.”

Hogere brandklasse

Behalve carwashes zet CleanPanel zich ook in voor de tankstationbranche, waar het bedrijf onder andere luifels creëert en renoveert. Zo zijn onlangs opvallende luifels geplaatst bij AVIA Enter. “Deze panelen hebben een hogere brandklasse, namelijk brandklasse B”, weet Elbertsen. “De systemen zijn brandvertragend, waarmee ze volledig zijn toegerust op de gestelde eisen aan de tankstationbranche.”

Ook worden er binnenkort panelen geplaatst bij het nieuwe Formule 1-circuit van Zandvoort. Elbertsen: “Normaliter worden sandwichpanelen of golfplaten geïnstalleerd, maar met ons systeem kan er aan de onderkant ook reclame worden geplaatst. De panelen hebben een glad oppervlak, waardoor ze gemakkelijk te bestickeren zijn.”

Geen sloopwerkzaamheden

De panelen zijn in het wit en in het grijs verkrijgbaar. Elbertsen: “De panelen zijn verkrijgbaar in twee varianten: 250 millimeter en 400 millimeter breed. De plaatsing van de panelen vereist geen sloopwerkzaamheden, doordat het systeem voor de oude wand geplaatst wordt. De bedrading en leidingsystemen worden uit het zicht weggewerkt en er wordt “blind” geschroefd in de klikverbinding. Zo ontstaat er een super strak geheel dat er netjes uitziet.”

De onderkant van CleanPanel panelen zijn voorzien van een U-profiel. “We werken vaak samen met vloercoating bedrijven bij de plaatsing van de wandsystemen. In overleg wordt bepaald hoe de wand en vloeraansluiting gemaakt gaat worden, zodat er achteraf geen lekkage kan ontstaan’’, besluit Elbertsen.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.