Met deze 3 tips helpt Spectro carwashes tijdens coronacrisis

Met de uitbraak van het coronavirus is het voor carwash-ondernemers extra belangrijk om aandacht te besteden aan zowel persoonlijke als omgevingshygiëne. Spectro is producent van reinigings- en desinfectiemiddelen voor professioneel gebruik en beschikt over veel kennis van deze materie. De onderneming helpt bedrijfseigenaren van truckwashes en wasstraten om zo goed mogelijk op deze crisis te anticiperen en geeft drie tips voor de reiniging en desinfectie van wasgelegenheden. 

Hand hygiëne

COVID-19 kan eenvoudig door direct contact met de handen verspreid worden. Daarom moet bijvoorbeeld het geven van een hand vermeden worden. Daarnaast is het belangrijk dat handcontactpunten zoals (trap)leuningen en deurklinken zo min mogelijk aangeraakt worden. Desinfecteer de handen alleen wanneer nodig en als er geen water, handzeep en wasbak voor handen is. Zorg ervoor dat de handen schoon zijn en gebruik een handdesinfectiemiddel dat wettelijk toegelaten is voor (corona)virussen. Wrijf de handen minimaal 60 seconden. Zie ook de instructiekaart van NVZ.

Oppervlakte hygiëne

In normale omstandigheden is reinigen met een geschikt reinigingsmiddel en -materiaal voldoende voor een truckwash of wasgelegenheid. Echter omdat COVID-19 ook via oppervlaktes verspreid kan worden, is extra desinfectie van handcontactoppervlaktes noodzakelijk. Denk hierbij onder meer aan pinautomaten, stofzuigers en schakelaars hiervan, hogedruk pistolen, deurklinken, lichtknoppen en bedieningspanelen.

Oppervlaktes desinfecteren

De meeste desinfectiemiddelen mogen uitsluitend op schone oppervlaktes gebruikt worden. Maak dus indien nodig eerst schoon met een geschikt reinigingsmiddel en reinigingsmateriaal. Schakel elektronische apparatuur uit. Gebruik uitsluitend desinfectiemiddelen die wettelijk toegelaten zijn voor bestrijding van (corona)virussen. Zorg voor de juiste dosering, breng het product aan en laat het inwerken conform het gebruiksvoorschrift, dat kan een tot vijftien minuten zijn. Dus wrijf niet direct weg! Sommige desinfectiemiddelen moeten nagespoeld worden, andere hoeven enkel aan de lucht te drogen.

Advies op maat

Spectro geeft situatiespecifiek advies op maat. De specialisten van dit bedrijf zullen klantvragen, momenteel in verband met het coronavirus op afstand, in behandeling nemen. Op de website van Spectro is een dossier te vinden waarin vaak gestelde vragen over corona beantwoord worden.

Lees ook:

 

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.