WWF: bespaar water en was je auto in de carwash

Het World Wide Fund for Nature (WWF) raadt consumenten aan om hun auto in de wasstraat te wassen, omdat dit beter is voor het milieu. Bij een wasbeurt in de carwash wordt gemiddeld vijftien liter water gebruikt om een voertuig te wassen, terwijl er bij een wassing op straat vaak zo’n 75 liter water doorheen gaat.

De natuurbeschermingsorganisatie roept mensen op om in het kader van een dreigende waterschaarste zuinig met water om te gaan. Er kan al heel wat water bespaard worden door voor een trip naar de wasstraat te kiezen en het thuis wassen te laten voor wat het is. De organisatie deelde 19 tips waarmee waterverbruik verminderd kan worden. Een bezoek aan de wasstraat is daar één van.

Het kost waterzuiveringsbedrijven veel energie om water te zuiveren. Om watertekort tegen te gaan en het verbruik van energie te beperken, is zuinig omgaan met water essentieel. Het WWF heeft in zijn doelstellingen van volgend jaar onder meer staan dat men in 2021 meer dan twee miljoen hectare aan waterrijke natuurgebieden wereldwijd beter wil beschermen en beheren.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.