Kinrooise carwash na controle beboet voor fiscale inbreuk

De Vlaamse gemeente Kinrooi voerde afgelopen weekend in het kader van georganiseerde criminaliteit een controle uit bij een aantal wasgelegenheden. Carwashes hebben een milieuvergunning nodig en worden geacht de Vlaamse milieuwetgeving na te leven. Bij een carwash bleken de benodigde papieren niet in orde te zijn.

Het doel van de controles was om te onderzoeken of er sprake was van criminele netwerken, mensenhandel, grootschalige fraude en witwasconstructies. Wasgelegenheden worden soms als dekmantel gebruikt voor dergelijke malafide praktijken. “We gingen na of de carwash aan alle voorwaarden voldeed”, liet burgemeester Jo Brouns (CD&V) dagblad Het Laatste Nieuws weten. “We vinden het ook erg belangrijk dat de uitbatingen in orde zijn met alle regels inzake sociale, economische en fiscale wetgeving. Er werd een proces-verbaal opgemaakt voor fiscale inbreuken.”

De dienst Omgeving van de gemeente, de RSZ-inspectie en een tolk namen deel aan de actie. De politiezone CARMA begeleidde het geheel. Het opgemaakte processen-verbaal wordt overgemaakt aan het parket Limburg en arbeidsauditoraat Antwerpen, afdelingen Hasselt en Tongeren.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.