rechter, rechtbank, rechtszaak,

Ierse rechter verwerpt claim voor valse ‘carwash crash’ van 60.000 euro

David Keane probeerde 60.000 euro los te peuteren door zich als slachtoffer op te werpen van een ongeluk in een carwash. De Ier beweerde rugletsel te hebben opgelopen in de wasgelegenheid, maar in de rechtbank kon hij geen bewijs voorleggen. Sterker nog: de rechter achtte het zelfs bewezen dat Pearson meineed pleegde.

Keane had bewust verzwegen dat hij zijn rugletsel al had opgelopen voordat hij de wasstraat betrad. De Ier werd er dan ook van beticht “keihard gelogen” te hebben in de rechtszaak. Rechter Jacqueline Linnane verwierp de claim van de 32-jarige man dan ook en ging niet mee in zijn eis van 60.000 euro. Keane beweerde dat hij aangereden was door een auto die achteruit reed en een carwash verliet in het Ierse Clonee.

De Ier viel door de mand toen hij tijdens een intensief kruisverhoor liet weten al eerder rugklachten te hebben gehad. Hij verzweeg dit feit volgens dagblad The Independent ook voor zijn advocaat die deze informatie pas te weten kwam in de rechtszaal. Keane had volgens de rechter dan ook bewust meineed gepleegd in de hoop met een smak geld huiswaarts te keren. Linnane legde hem een geldboete op. De carwash hoeft niets uit te keren.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.