Video: schrandere schildpad Sue bezoekt alternatieve wasstraat

Schildpad Sue was volgens haar eigenaren van de Milwaukee County Zoo wel aan een wasbeurt toe en daarom werd ze naar een waterloze wasstraat gestuurd. In deze alternatieve wasgelegenheid werd het schild van het reptiel geborsteld. In deze video is het proces te zien.

Volgens de verzorgers van Sue waardeert zij deze behandeling enorm. Schildpadden voelen het als hun schild wordt aangeraakt en in gevaarlijke situaties trekken ze hun kop terug in hun behuizing. Deze alternatieve carwash is volgens de Amerikaanse dierentuin juist bedoeld als een soort spa voor schildpadden. Of Sue is behandeld met Turtle Wax is onbekend.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.