Inbrekers Emmense wasstraat krijgen taakstraf en celstraf opgelegd

Twee mannen uit Klazienaveen zijn veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur, omdat zij inbraken bij een wasstraat in Emmen. Dit gebeurde in de nacht van 10 oktober en de mannen van 19 en 20 jaar namen kleingeld mee uit de muntautomaat van het stofzuigplein. Een derde man van 26 jaar uit Coevorden werd ook bestraft voor zijn aandeel aan de roof, omdat hij de vluchtauto bestuurde.

De inbraak vond spontaan plaats, nadat het trio onder invloed van drugs besloot om de wasstraat te bezoeken. Een beveiliger schakelde de politie in toen hij het verdachte drietal zag, meldt RTV Drenthe. De politie kreeg het kenteken door van de beveiliger en trof het trio al snel aan. Na het geven van een stopteken, gaf de bestuurder van de vluchtauto echter vol gas. Er ontstond een wilde achtervolging door Emmen, maar de agenten slaagden er uiteindelijk in om de dieven klem te rijden.

De jongste dief rende de klemgereden auto uit in de hoop om te ontsnappen. De politie liet hem gaan, maar een dag later kon de man alsnog in de kraag gegrepen worden. Voor zijn aandeel in de inbraak kreeg de bestuurder van de vluchtauto een celstraf van 64 dagen, waarvan 60 dagen voorwaardelijk. Doordat hij zijn straf in voorarrest heeft uitgezeten, hoeft de Coevordenaar de cel niet in. Wel kreeg hij een rijontzegging van een jaar, waarvan acht maanden voorwaardelijk opgelegd wegens rijden onder invloed.

De bestuurder stond tevens terecht voor verboden wapenbezit. De politie vond op 10 september tijdens een controle bij een fastfoodrestaurant in Emmen meerdere wapens in de auto van de man. Het wapentuig was het bezit van de 19-jarige man uit Klazienaveen die tijdens de controle naast de Coevordenaar zat. De agenten gingen poolshoogte nemen bij het fastfoodrestaurant nadat er een melding binnenkwam van een pistoolschot. De 19-jarige man bekende dat hij het schot loste, omdat hij het pistool wilde uitproberen.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.