Opwaaiend zand zorgt voor problemen in Belgische Middelkerke

Storm Odette heeft in het Belgische Middelkerke voor een hoop ravage gezorgd en honderden wagens zwaar beschadigd door opwaaiend zand. De schadepost kan oplopen tot 2.500 euro. Door het vele zand kunnen voertuigen kapotgaan.

“Met de storm zit er veel zand in mijn velgen. Mijn auto begint te schudden want de wielen zijn niet meer uitgebalanceerd. Ik zou verongelukken”, liet een man bij een carwash aan zee aan Het Laatste Nieuws weten. Het zand klit zich tijdens de storm vast aan de velgen waardoor de auto begint te schokken. Voertuigen die bij de dijk geparkeerd stonden, zijn volledig gezandstraald.

Takeldiensten hebben tientallen auto’s weggesleept, omdat er zand onder de motorkap kwam. “Het zand komt terecht in de luchtfilter. Het moment dat de auto start, gaat hij het zand opzuigen. Nadien valt de wagen stil en kan er schade zijn in de motor”, liet een woordvoerder van de takeldiensten weten. De kosten kunnen oplopen tot wel 2.500 euro.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.