Wasboxen Nilfisk zijn ‘verbonden’ met elkaar

In samenwerking met Aaronn Electronics en GriPS Automation werkt Nilfisk voortaan met een ‘verbonden wasbox’. Handig voor de carwashondernemer, want de software analyseert het klantgedrag en staat in verbinding met de machinebesturing. Handig voor de klant, want de wasbox werkt met een gebruiksvriendelijke touchscreen. 

De box werkt volgens het principe van Internet of Things (IoT). Dit is het geheel aan apparaten (dingen) die via internetverbindingen met andere apparaten of systemen in contact staan om gegevens uit te wisselen.

Als softwareleverancier ontwikkelt GriPS Automation al jarenlang digitale oplossingen en verbindingen voor de industriële sector. In samenwerking met Aaronn Electronic en Nilfisk volgt nu een IoT-wasbox. “Hier herkende GriPS al vroeg de tekenen van de tijd en vertrouwde op open platforms op het gebied van IoT en Industrie 4.0”, kondigt Aaronn Electronic in een persbericht aan over het nieuwe aanbod.

Inzicht in data

Er is nu een eerste softwareoplossing die de bediening van de wasplaatsen combineert met analyse en machinebesturing. Dit moet carwashoperators een beter inzicht geven in de data van hun eigen carwash en tegelijkertijd de gebruikerservaring voor klanten verbeteren. Ze worden elk bediend via een gemakkelijk te begrijpen aanraakscherm. “Daarachter zit de automatiseringsoplossing van GriPS Automation op basis van het Advantech MIO-2360-bord”, legt Aaronn Electronic uit.

De technologie wordt gebruikt in wassystemen van Nilfisk, die tussen de vier en negen plaatsen bieden. De samenwerking wordt voortgezet, ook nu de carwashactiviteiten van Nilfisk zijn overgenomen door WWB. In Nederland lopen de wasboxen via Vi-Tech.

Uitdaging

Door de speciale productie voor wasinstallaties stond Aaronn Electronic voor enkele uitdagingen bij het ontwerpen van de hardware. De geïntegreerde pc moet worden aangepast aan een bepaalde grootte, aangezien deze op de achterwand van een display moet worden geplaatst. “De beschikbare ontwikkeltools, schermtoegang, digitale IO-opties en betrouwbaarheid zijn belangrijk voor gebruik bij het aansturen van de wassystemen”, aldus Aaronn Electronic in het persbericht.

Aaronn Electronic creëert zo samen met GriPS Automation een innovatieve en verbonden oplossing voor self-carwashstations. Niet alleen profiteert de carwashondernemer van de data en makkelijke besturing, ook de gebruiker ervaart zo’n moderne en innovatieve wasruimte.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.