Mister Car Wash maakt vliegende start op de beurs

Bron: Flickr, Pom’

De waarde van de aandelen van Mister Car Wash zijn sinds het beursdebuut van vorige week omhoog geschoten. Vanmorgen stond de prijs op 20,77 dollar per aandeel, het startpunt was 15 dollar. Op de eerste dag werden meer dan 31 miljoen aandelen verkocht en een bedrag opgehaald van 468 miljoen dollar.

Mister Car Wash is sinds vorige week genoteerd op de New York Stock Exchange. Algemeen directeur John Lai luidde op de eerste dag de beursbel (zie video hieronder).  Mister Car Wash gaat prat op de kwaliteit van de wasbeurten, klantvriendelijkheid en -beleving. Naar eigen zeggen zijn het de mensen die de keten tot een succes maken. De slogan is ‘Inspiring people to shine’.

Positiviteit

“Wij geloven in de kracht van positiviteit. Het geluk van medewerkers komt ten goede aan de kwaliteit van de klantenservice”, zei Lai in een interview met MarketWatch. Mister Car Wash is een winstgevend bedrijf met een groeiende omzet. In 2020 is een omzet van 574 miljoen dollar gehaald, de winst was 59 miljoen dollar. Mister Car Wash focust zich volledig op carwashes, vorig jaar werden de locaties waar olie wordt ververst verkocht aan Valvoline.

Weinig invloed

De opbrengst van de aandelenverkoop wordt zal worden gebruikt om schulden af te lossen. Mister Car Wash is grotendeels eigendom van private-equitybedrijf Leonard Green Partners, die het een paar jaar terug kocht. De schuld staat volgens nieuwssite Marketwatch op ongeveer 1 miljard dollar. Leonard Green heeft na de verkoop nog altijd 79 procent van alle aandelen in bezit, individuele aandeelhouders hebben dus weinig te zeggen in het bestuur.

Mister Car Wash heeft volgens de aandelenbrochure 6.000 medewerkers, 344 locaties in 21 staten in de VS. Van maart 2020 tot en met maart 2021 zijn bijna 60 miljoen auto’s gewassen. De keten ziet met name mogelijkheden voor uitbreiding in de staat Californië.

Klik hier voor de actuele waarde op de NYSE.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Mister Car Wash maakt vliegende start op de beurs | CarwashPro