Kärcher komt met droogijsstraler die zelf droogijs genereert

De IB 10/8 L2P droogijsstraalinstallatie van Kärcher produceert zelf korrels.

Kärcher presenteert de eerste droogijsstraler die zelf het droogijs aanmaakt. De reinigingsspecialist presenteert de installatie deze week op de vakbeurs Automechanika. 

Droogijsstralen is een reinigingstechniek. Droogijs is koude en vaste koolstofdioxide met een temperatuur van -80 graden Celsius. In de carwashsector kan het worden gebruikt voor de reiniging van bijvoorbeeld motorblokken en ook het interieur en exterieur van een auto.

Normaal gezien worden droogijskorrels door middel van een straalmachine tegen het te reinigen oppervlak gespoten. Kärcher komt nu met een machine die zelf het droogijs aanmaakt op het moment van gebruiken en ook alleen in de gevraagde hoeveelheid. Volgens Kärcher is de machine zonder training vooraf te bedienen.

Kärcher neemt naar Frankfurt nog een andere reeks apparaten mee die het werk in de werkplaats van carwashes en autopoetsers makkelijk moet maken, zoals veegmachines, schrobzuigmachines, hogedrukdreinigers en nat/droogzuigers.

Automechanika wordt van 14 tot en met 16 september gehouden in de Messe Frankfurt. Kärcher is te vinden in hal 3, stand C35.

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kärcher komt met droogijsstraler die zelf droogijs genereert | CarwashPro