Warm winterweer gunstig voor Amerikaanse wasgelegenheden

Sneeuwliefhebbers balen, maar Amerikaanse eigenaren van wasgelegenheden genieten van de warme winter. Doordat de sneeuw snel smelt, bezoeken steeds meer mensen de lokale wasstraat. In LaCrosse, een plaats in de Amerikaanse staat Wisconsin, werkt Kyle Watson voor Ship Shape Car Wash en hij is zeer te spreken over het weer: “Dankzij de dooi wassen we tot wel honderd auto’s per uur.”

De klandizie is flink gestegen. Normaliter is de lente de drukste periode voor Ship Shape Car Wash, omdat in die tijd de dooi inzet. “De smeltende sneeuw zorgt voor viezigheid. Autobezitters willen van het strooizout en het vuil af dat aan hun wagen kleeft. Een bezoek aan wasgelegenheden zorgt weer voor een presentabele auto. Dankzij de dooi wassen we tot wel honderd auto’s per uur”, liet Watson News8000.com weten.

Het strooizout op de wegen komt op de wielkasten en onderkant van voertuigen terecht en tast de metalen onderdelen aan. “Het is dus raadzaam om je auto schoon te houden. Zonder reiniging, dalen auto’s in waarde”, besluit Watson.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.