Duurzame aanmeldingen voor Dave Bebelaar Award geopend

Stichting Duurzaam Repareren is op zoek naar het beste duurzaamheidsinitiatief in de automotive sector en roept ondernemers die daaraan voldoen op om zich aan te melden voor de zesde editie van de Dave Bebelaar Award. De missie van de stichting is om bedrijven te helpen en ondersteunen bij duurzaamheidsvraagstukken.

Het bieden van een podium aan de best practises en inspirerende voorbeelden draagt in belangrijke mate bij aan de duurzaamheid in de branche en daarmee aan de centrale rol van de stichting. De Dave Bebelaar is een publieksprijs. Gestemd wordt er via het internet en tijdens de jaarlijkse Duurzaam Repareren meeting. De organisatie roept bedrijven op om hun duurzaamste initiatief, proces, project of product aan te melden. Aanmelden kan tot eind mei door een mail te sturen naar info@duurzaamrepareren.nl.

De AAS Dubbelman Groep was één van de genomineerden van 2018. Men had onlangs de poedercoating afdeling van de sociale werkplaats Avres overgenomen om op deze wijze arbeid voor de medewerkers met een beperking tot de arbeidsmarkt veilig te stellen. Volgens de stemmers was dit in 2018 de meest inspirerende genomineerde.

Vorig jaar was Cleanprotec International BV ook een van de deelnemers. Deze organisatie ontwikkelt duurzame autoverzorgingsproducten op basis een watergedragen silaan coating. Autolakken zijn door milieueisen steeds minder bestand tegen invloeden van buitenaf, waardoor aanvullende bescherming nodig is. Veel gebruikte autoverzorgingsproducten hebben slechts een korte werking waardoor vele miljoenen liters poetsmiddelen in de natuur terecht komen en voertuigen onbeschermd zijn. Volgens het bedrijf draagt het Cleanprotec Cardetailing 2.0 concept zorg voor actieve, bescherming van het gehele voertuig.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.