Microvezel versus katoen: wat is de beste poetsdoek?

Waarom gebruikt men in de ene wasgelegenheid microvezeldoeken, terwijl de concurrentie voor katoenen doeken kiest? Wat zijn de verschillen tussen deze materialen en wat is de beste keus? Vragen die een antwoord verdienen in de vorm van een video.

Carwash.com maakte een filmpje waarin de verschillen tussen microvezeldoeken en katoenen doeken belicht worden. Redacteur Rich DiPaolo heeft het volgende te vertellen over de verschillen: “De reden dat microvezeldoeken veelvuldig gebruikt worden, is vanwege de hoge absorptiewaarde en de lange levensduur. Deze eigenschappen zijn verantwoordelijk voor de populariteit van deze producten.”

De grote concurrent van microvezel is katoen. “Katoen is al meer dan een eeuw de standaard op het gebied van het drogen en poetsen van auto’s. Vooral voor het drogen van voertuigen zijn deze doeken erg geliefd.” De opbouw van beide doeken is vrijwel gelijk. “Microvezel is gemaakt van kleine vezels die dunner zijn dan menselijk haar. Katoenen doeken zijn opgebouwd uit duizenden kleine lussen, waardoor ze een groot oppervlak bereiken.”

Een directe winnaar is er niet. De keuze voor een bepaalde materiaalsoort is vooral een persoonlijke.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.