‘Wat er ook verandert, mensen zullen altijd een schone auto willen hebben’

Regionaal bekend onder de naam ‘De Mannen van Kammen’ runnen Cor en Alex van Kammen een tweetal Texaco tankstations met carwash. De broers hebben recentelijk een nieuw project opgezet onder de naam Washbutlers. Bij dit concept haalt een van de broers een auto op bij de klant, waarna hij vervolgens het interieur en exterieur grondig schoonmaakt. Na afloop wordt de auto blinkend teruggebracht. Eigenaar Cor van Kammen vertelt meer over de totstandkoming van deze service.

Een afspraak inplannen kan zowel telefonisch als online en gaat heel eenvoudig. Na de invoering van de postcode in de postcodecheck kan de klant controleren of de Washbutlers.nl in zijn regio komt. De volgende stap is het reserveren van de gewenste datum en tijd. Tijdens dit proces kiest de klant welk serviceprogramma hij wenst. Vervolgens komt een washbutler de auto op de gewenste tijd en locatie ophalen. Na het schoonmaakproces wordt het frisse voertuig teruggebracht naar de eigenaar.

Er kan gekozen worden voor drie programma’s in de vorm van Schoon, Intensief en Excellent. “Het programma ‘Schoon’ houdt in dat de auto door de wasstraat gaat en vervolgens naar de werkplaats gebracht wordt. Vervolgens wordt de binnenkant gestofzuigd, en maken we de portieren, dorpels, ruiten en het dashboard schoon. ‘Intensief’ gaat een stap verder dan ‘Schoon’. Zo wordt de auto met de stoomreiniging behandeld en worden onder andere de bekleding en matten met stoom schoongemaakt. Het ‘Excellent’ programma ten slotte biedt de service van het intensieve programma, maar breidt dat verder uit met het polijsten en verzegelen van de lak. Na afloop ziet de wagen er weer zo goed als nieuw uit en zijn beschadigingen aan de lak niet meer te zien. Drie uur later krijgt de klant zijn auto terug. Helemaal schoon van binnen en van buiten”, stelt Van Kammen. Het is ook mogelijk om de zogenaamde ‘Butler Bike’ te lenen als de auto door de klant is gebracht. Deze fiets is bedoeld voor klanten die in de buurt wonen.

Elkaar versterken

De Washbutlers behandelen de auto met een stoomreiniger en maken onder andere de bekleding en matten met stoom schoon

De Mannen van Kammen runnen al 30 jaar een tankstation in Marum. Sinds 6 jaar exploiteren de broers ook een tankstation nabij Leeuwarden. “In 1988 was ik met mijn 18 jaar de jongste Texaco pomphouder van Nederland”, stelt Van Kammen. Broer Alex besloot niet veel later om zijn broer te helpen. Het klopte gewoon, stelt Van Kammen: “De samenwerking tussen ons is zo gegroeid. We hebben allebei onze eigen taken en specialiteiten. Ik ben meer van de techniek, van de hardware. Alex is dan weer ontzettend handig met software, administratie en DTP. Hij ontwerpt onze reclameposters en onze social media-uitingen. We versterken elkaar.”

De zaken gaan goed stelt Van Kammen. Er is volgens hem duidelijk behoefte aan deze service: “Steeds meer klanten vroegen mij en mijn broer of we de binnenkant van de auto ook konden meenemen als ze in de carwash waren. We moesten iets doen met deze klantvraag. Na een brainstormsessie besloten we om de Washbutlers op te zetten. We zijn officieel pas de tweede week van februari geopend. Tot nu toe hebben we over aandacht niets te klagen. De afgelopen weken en de komende weken zijn we al volgeboekt. We hebben veel connecties in de regio dus mensen weten wie we zijn.”

Gevarieerde klantenkring

De broers hebben een gevarieerde klantenkring. De service is volgens hen voor iedereen geschikt. “Naast personenauto’s kunnen we ook bakwagens en bestelbusjes reinigen. Laatst kregen we een aanvraag om een camper en de cabine van een truck te doen. Ons klantenbestand is zeer uiteenlopend. Veel mensen vinden het echter ronduit vervelend om zelf hun auto te wassen. Ze besteden het liever uit.”  

Met de oprichting van het poetsbedrijf willen de broers de regio meer bieden en hun bestaande dienstverlening verder uitbreiden. “De brandstofmarkt verandert en daar moet je als ondernemer op inspelen. Gaan we in de toekomst op waterstof rijden en wat gebeurt er met fossiele brandstoffen? Wat er ook op ons afkomt, een ding is zeker: mensen zullen altijd een schone auto willen hebben.”   

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.