Muggenzwerm in Florida levert carwashes forse omzetstijging op

Een insectenplaag levert wasgelegenheden in het in Florida gelegen Naples een omzetstijging van twintig procent op. Vooral automobilisten die via Interstate 75 door de Everglades via U.S. 41 naar Miami reizen of personen die Central Florida aandoen, krijgen met gigantische muggenzwermen te maken. “Het is de grootste insectenplaag die ik ooit zag. Het is echt heel, heel erg”, stelt directeur Ken Skizas van Calypso Car Wash.

De muggensoort die in Amerika ‘love bug’ wordt genoemd (Latijnse naam Plecia nearctica), zorgt voor een forse omzetstijging. Dat blijkt uit een belrondje van Naples Daily News. Niet alleen Calypso Car Wash heeft met een oplopende klandizie te maken. “Mensen vanuit Orlando, Tampa en Miami bezoeken onze vestiging. Die beesten zijn overal”, stelt filiaalmanager Alexander Lambo van de Auto Spa aan U.S. 41.

Ook de Auto Spa vestiging aan Pine Ridge Road heeft de afgelopen drie weken met meer klandizie te maken dankzij de insectenplaag. “Mensen komen hier binnen en willen dat wij de muggen van hun voertuig verwijderen. We hebben met een forse omzetstijging te maken en het lijkt erop dat dit voorlopig nog wel even zo doorgaat”, zegt manager Alex Rivera. “Sommige auto’s komen pikzwart binnen. De dode insecten bestrijken de hele voorruit. Ik heb gehoord dat Naples in de volksmond al de ‘hoofdstad van de love bugs’ wordt genoemd.”

Aanschuiven

De love bug is een muggensoort.

Ook voorman Chad Merrifield van wasgelegenheid Luv-A-Wash zag een stijging in het aantal bezoekers van zijn carwash aan Pine Ridge Road: “Sinds vorige week is het aanschuiven in de wasstraat. Auto’s vol insecten op de voorruit rijden af en aan. De beesten worden aangetrokken door het licht van de koplampen. Vooral op de snelwegen gaat dit op. Koolstofmonoxide dat in uitlaatgassen zit, is voor deze insecten zeer aantrekkelijk. Deze geur zit ook in mest en rottend voedsel waar de beesten graag hun eitjes in leggen. De uitlaatgassen hebben een aantrekkelijk reuk voor de love bugs. Dat is dan ook de reden dat deze insecten vaak bij moerassen en langs snelwegen te vinden zijn.”

De muggenzwermen zijn lastig weg te krijgen, stelt Skizas. “Er zijn geen chemicaliën die deze insecten zomaar wegkrijgen. Dat betekent dat onze medewerkers extra hard moeten boenen om de smurrie weg te krijgen.” Bij de Auto Spa speelt men al in op de insectenplaag. Er worden al special ‘love bug reinigingen’ aangeboden die 10 dollar duurder zijn dan reguliere wassingen. Het is aan te raden om de muggen zo snel mogelijk van de auto te halen, zodat er geen verkleuringen ontstaan. In onderstaande video is te zien hoe een auto er na een ritje door een muggenzwerm uitziet.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.