DBF, VDL

Iclean levert machines aan VDL-Nedcar

DBF, VDL

Het in Limburg gevestigde VDL-Nedcar heeft Iclean benaderd voor de bouw van twee was- en drooginstallaties. Het bedrijf dat modellen voor Mini en BMW produceert, plaatst de machines voor de reiniging van net geproduceerde auto’s. “We beginnen met het plaatsen van één installatie. Bevalt de pilot, dan starten we met de tweede”, vertelt Adam Visser, sales en service manager van Iclean.

De installaties worden geplaatst voor de inritten van de fabriek. De auto’s die gewassen moeten worden, staan een tijd buiten voordat ze worden afgemonteerd. “Voordat de auto dus definitief af wordt gebouwd, wast onze machine ze.” Het gaat volgens Visser om wagens van het het type BMW X1 en de Mini Cooper S Country, die bij VDL-Nedcar worden geproduceerd. “De machine die we plaatsen, kan zo’n zestig auto’s per uur aan.”

Turkse Partner

De machines zijn volgens Visser allemaal op maat gemaakt voor VDL-Nedcar. “Onze Turkse partner DBF maakt de machine speciaal voor hen. We hopen dat de eerste in augustus geplaatst kan worden.” Of het ook echt lukt, weet hij nog niet. “We zijn van verschillende factoren afhankelijk. Augustus is meestal wel een moeilijke maand voor veel bedrijven.”

Het duurde zo’n drie maanden tot de deal beklonken kon worden. “Ze kozen voor ons omdat we precies konden leveren wat het bedrijf zocht.” De Turkse fabrikant bouwde volgens Visser vroeger altijd de Ceccato-wasstraten. “De machines die ze bouwen, hebben nog altijd een beetje de oude Ceccato-look. De modules die we plaatsen, bestaan uit een gedeelte dat de auto afspoelt en een drooginstallatie.”

Alles is zo geplaatst dat als een persoon door de wasinstallatie naar binnen loopt, deze niet aangaat. Dit wordt gerealiseerd door een speciaal drukvlak dat ziet of er ook echt een auto ingaat. “Daarnaast zijn speciale ‘dwangrails’ geplaatst. Deze zorgen ervoor dat de auto recht door de carwash gaat en niet kan afwijken.”

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Iclean levert machines aan VDL-Nedcar | CarwashPro
DBF, VDL

Iclean levert machines aan VDL-Nedcar

Het in Limburg gevestigde VDL-Nedcar heeft Iclean benaderd voor de bouw van twee was- en drooginstallaties. Het bedrijf dat modellen voor Mini en BMW produceert, plaatst de machines voor de reiniging van net geproduceerde auto’s. “We beginnen met het plaatsen van één installatie. Bevalt de pilot, dan starten we met de tweede”, vertelt Adam Visser, sales en service manager van Iclean.

De installaties worden geplaatst voor de inritten van de fabriek. De auto’s die gewassen moeten worden, staan een tijd buiten voordat ze worden afgemonteerd. “Voordat de auto dus definitief af wordt gebouwd, wast onze machine ze.” Het gaat volgens Visser om wagens van het het type BMW X1 en de Mini Cooper S Country, die bij VDL-Nedcar worden geproduceerd. “De machine die we plaatsen, kan zo’n zestig auto’s per uur aan.”

Turkse Partner

De machines zijn volgens Visser allemaal op maat gemaakt voor VDL-Nedcar. “Onze Turkse partner DBF maakt de machine speciaal voor hen. We hopen dat de eerste in augustus geplaatst kan worden.” Of het ook echt lukt, weet hij nog niet. “We zijn van verschillende factoren afhankelijk. Augustus is meestal wel een moeilijke maand voor veel bedrijven.”

Het duurde zo’n drie maanden tot de deal beklonken kon worden. “Ze kozen voor ons omdat we precies konden leveren wat het bedrijf zocht.” De Turkse fabrikant bouwde volgens Visser vroeger altijd de Ceccato-wasstraten. “De machines die ze bouwen, hebben nog altijd een beetje de oude Ceccato-look. De modules die we plaatsen, bestaan uit een gedeelte dat de auto afspoelt en een drooginstallatie.”

Alles is zo geplaatst dat als een persoon door de wasinstallatie naar binnen loopt, deze niet aangaat. Dit wordt gerealiseerd door een speciaal drukvlak dat ziet of er ook echt een auto ingaat. “Daarnaast zijn speciale ‘dwangrails’ geplaatst. Deze zorgen ervoor dat de auto recht door de carwash gaat en niet kan afwijken.”

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.